A csapatmag megtartásában rejlik a GYHK ereje

   

Csapatonkénti Erste Liga-előzetesünkben a tavalyi végeredményhez képest fordított sorrendben vesszük górcső alá a legfontosabb nyári változásokat: a DABa FEHA19a DVTKa Brassóa BJAHC, az UTE és a DEAC után a Gyergyói HK következik.

Dicstelenül ért véget a Gyergyói HK legutóbbi szezonja: a brassóiak kiejtése után az FTC-Telekom elleni elődöntő első mérkőzését behúzta, aztán egyre kevesebb játékost tudott a jégre küldeni, végül pedig már ki sem tudott állni a negyedik és az ötödik meccsre. Az Erste Liga-búcsút követően sokáig csend volt a gyergyószentmiklósiak háza táján, júniusban csak Ruczuj Gellért visszavonulása és Ferencz-Csibi Róbert Sportklubhoz igazolása voltak az érdemi hírek. Júliusra már aktívabbá váltak, közzétették Csiszer Ádám Erdélybe való hazatérését, valamint leigazolták az olimpiai bajnok finn szövetségi kapitány fiát. Ennyiben pedig kimerült az érkezők névsora: a két újonc mellett bejelentették három kapus, hét hátvéd és tizennégy csatár szerződéshosszabbítását, továbbá Péter Zsolt és Benedek Roland távozását. A felkészülési időszakban Érden 5-2-re legyőzték az Érsekújvárat, valamint 6-0-ra nyertek Debrecenben. Nem érdemes komoly tanúságokat levonni a felkészülési mérkőzésekből, ám az egyértelmű, hogy idén is érdemes számolni a GYHK-val, minden esélyük megvan arra, hogy a döntőig meneteljenek, és ott elhódítsák a trófeát.

Maradt: Rasmus Rinne, Demeter Arnold, Olaru Alex, Fejes Nándor, Györfy Tihamér, Matias Haaranen, Imre Patrik, Jimi Jalonen, Kozma Zsolt, Santeri Saari, Tódor Csaba, Bíró Gergő, Bodó Chris, Császár Hunor, Devin DiDiomete, Orbán Brance, Sándor-Székely Ottó, Sárpátki Tamás, Silló Arnold, Sébastien Sylvestre, Szabó Krisztián, Szigeti Ákos, Tranca Daniel, Vincze Gergő, Vincze Péter

Távozott: Ruczuj Gellért (visszavonult), Ferencz-Csibi Róbert (SC Csíkszereda), Péter Zsolt (Steaua), Benedek Roland (?)

Érkezett: Csiszer Ádám (Titánok), Jimi Jalonen (Västeräs IK, SWE2)

gyhk

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum