DEAC?FTC-Telekom 4-1

   

A magyar bajnok és a Magyar Kupa-győztes szezonnyitó Szuperkupa-összecsapását megérdemelten nyerte meg a mindhárom harmadban betaláló Debrecen.

Az első lehetőség a nyáron teljesen átalakuló hazaiak nevéhez fűződött a Tüskecsarnokban, a tíz új igazolás egyike, Betteridge léphetett ki rögtön a meccs elején, ziccerét Hetényi hárította. Ez felébresztette a debrecenieket, előbb Spirko tesztelte Aranyt, majd újabb kimaradt kettő az egy elleni DEAC-helyzetet követően egy látványos egyéni alakításnál már a kapus sem tudott segíteni. Az ötödik percben is két friss szerzemény volt a főszeplő: a DVTK-tól szülővárosába hazatérő Mihalik nagyszerűen verte meg védőjét, a Sanokból igazolt Marvát, bekanyarodott a kapu elé és szépen húzta el a pakkot Arany előtt, akadálytalanul emelt a hálóba. Három perccel később újabb ellentámadás hozta meg a második vendéggólt, a nagyon aktív Spirko tökéletesen tálalt a kiugró Dalecky elé, aki lendületből habozás nélkül felvágta a jobb felsőbe. Az FTC-nek kétgólos hátrányban egy másfél perces kettős emberhátrányt is ki kellett védekeznie, miután a csapatkapitány Nagy Gergő saját csapattársa ziccere közben szabálytalankodott, majd menetrendszerű tüskés plexitörés után a csapatok öltözőbe vonulás és technikai kényszerszünet után tudták le a fennmaradó hat percet. A középső játékrész Hetényi-bravúrjai után ismét kettős fórba került a DEAC (a szimpla hátrányban megint Nagy akasztott hátulról), a ferencvárosiak ezt is átvészelték, majd ők is megkapták az előnyüket. Ám ebből is balszerencsésen jöttek ki: noha öt a négy ellen többször is közel álltak a szépítéshez ? Kärmeniemi vasat is ütött ?, a 34. perc végén egy vaktában kivágott korong a palánkról éppen a büntetőpadról visszatérő Szoszunovhoz pattant. A francia élvonalból érkező, nem mindennapi paraméterekkel bíró NHL-draftolt orosz hátvédóriás hiába 205 centiméter és 107 kiló, technikának sincs híján, senkitől sem zavartatva hanyagul bebőrözte Aranyt, így 2-1 helyett 3-0-al indult a záró harmad. Noha a kapura lövések 40 perc után már egyértelmű ferencvárosi fölényt mutattak, újabb gólt megint csak a DEAC szerzett, miután Seregély utolsó emberként nem állt a helyzet magaslatán, Révész pedig köszönte, eldöntötte a meccset. Hetényi shutoutját az 53. percben Kestilä rontotta el egy szépen kijátszott akció végén, kár, hogy a zöld-fehérek részéről nem ez maradt meg záróakkordként, hanem a végén Tóth Gergő sportszerűtlen és szükségtelen ámokfutása Daleckyvel szemben.

Az MVP Hetényi lett, a DEAC pedig összességében megérdemelten, jó hokival, elöl és hátul is meggyőző teljesítménnyel húzta be a szezonnyitó Szuperkupát. A hajdúságiakon látszik az összeszokottság, a nyáron több rutinos klasszisát is elveszítő, újjáépülő Fradinál viszont lesz dolguk Fodor Szabolcséknak.

ftcdeb50

fotó: FTC-Telekom (archív)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum