Mindenki egyre jobban beleszokott a közegbe

   

A remek franciaországi túrát záró U18-as női válogatott fontos tapasztalatokat gyűjtött közvetlen vb-riválisa otthonában.

Mint arról beszámoltunk, a dániai női elit-vb ideje alatt a magyar U18-as női válogatott is hasznosan töltötte az időt: a háromnapos franciaországi minitornán egy szétlövéses vereség mellett két rendes játékidős győzelmet aratott a szintén div. 1/A-s házigazdák ellen. Noha felkészülési túráról volt szó – abból is az elsőről a szezon során –, az eredmények némiképp felértékelődnek annak tükrében, hogy Bedő Botond lányai közvetlen vb-rivális otthonában szerepeltek remekül, illetve hárman is első U18-as válogatott góljukat szerezték. A tapasztalatokról a MAC Marilyn-játékosból frissen csapatvezetővé avanzsált Svajda Viktória számolt be, akinek ugyancsak különleges volt a vaujany-i kirándulás, hiszen a felnőttcsapat mellett Dániában segédkező Jasó Judit távollétében először töltötte be a pozíciót.

u18 női

„Harminchat fővel rajtolt el a tábor augusztus 22-én, hétfőn, az első szűkítés rögtön aznap este megtörtént 22 főre, húsz mezőnyjátékos és két kapus formájában. Kétnapi jeges edzés után kedden utaztunk el Franciaországba, szerda hajnalban érkeztünk meg: ott is megvoltak a száraz és jeges sessionök, a franciák elleni meccsekre pedig a következő három napban, csütörtökön, pénteken és szombaton került sor. A lányok folyamatosan javuló tendenciát mutattak, ez az eredményekben is visszaköszön – látható volt, hogy egyre jobban összeszoknak, illetve azok, akik először voltak válogatottak, szintén egyre inkább beleszoknak a közegbe és a maguk szerepébe. Ezt segítették a csapatépítő szabad programok is, illetve hogy három lány, Gergely Dalma, Kolozsvári Angelika és Balog Gréta is az első válogatott góljukat szerezték a tornán. A lányok meg is kapták utóbb a meccskorongokat, az edzők pedig értékelték a teljesítményt, amivel mindenki elégedett volt: jó volt látni, hogy úgy is ilyen eredményeket tudtunk elérni, hogy több meghatározó játékosunk is hiányzott a mostani keretből. Kiváló tapasztalat volt ez mindenkinek!” – részletezte Svajda Viktória, aki ezt is elmesélte, belőle hogyan lett csapatvezető: eleinte a szövetségnél vállalt munkát magyar és külföldi csapatok mellett mint csapatkísérő, az EWIHC alatt már a rendezvényszervező részlegnél dolgozott, majd év elején elvégezte a csapatvezetői képzést is, és most egyből szükség is volt rá Jasó Judit felnőtt válogatottas kötelezettségei miatt.

u18 nők

A játékosként idén a 11. szezonját megkezdő beugró csapatvezető hozzátette, természetesen az U18-as lányok is végigkövették a felnőttcsapat bravúros dániai elitszereplését, visszanézték az összes interneten fellelhető videót – jó volt látni, mennyire örültek a „nagyok” minden várakozást felülmúló menetelésének.

A női U18-as válogatott augusztusi kerete:

Név Klub
Kapusok
Milibák Helga Budapest JA
Takács Noémi Zoé MAC Budapest
Hátvédek
Balog Gréta MAC Budapest
Báhiczki-Tóth Boglárka MAC Budapest
Chlepko Zsófia ITC (CAN)
Gál Emma Sportország SC
Gampel Janka KMH Budapest
Hrutka Rebeka Sportország SC
Koncz Boglárka MAC Budapest
Kornyilov Anna Budapest JA
Csatárok
Cserjési Dorka Budapest JA
Gergely Dalma Budapest JA
Horváth Maja Budapest JA
Kárpáti Karina MAC Budapest
Kolozsvári Angelika KMH Budapest
Kovács Mercédesz KMH Budapest
Milibák Gréta Budapest JA
Mozolai Berta Budapest JA
Pásztor Flóra Hanga Budapest JA
Polónyi Petra Vasas SC
Soós Csenge Vasi Jégkorongért Alapítvány
Torontáli Anna Budapest JA

A női U18-as válogatott stábja:

Szövetségi edző: Bedő Botond
Edzők: Pukli Máté, Pillok Martin
Rehabilitációs edző: Gallyas Gabriella/Nyitrai Zsanett Vivien
Csapatvezető: Jasó Judit/Svajda Viktória Bernadett
Felszerelés-menedzser: Major Tekla
Erőnléti edző: Kozák Attila
Kapusedző: Zaka Norbert

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN 5-3VÉGE
MK 18:30 FTCUTE 2-2VÉGE
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC 
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum