Hosszabbításban dőlt el a junior vb fináléja

 

Izgalmas túlórát követően Kanada lett a világbajnok.

A karácsonyi időszakról augusztusra halasztott junior világbajnokság bronzmérkőzésén Svédország 3-1-re legyőzte Csehországot. A skandináv válogatott Lysell révén szerezte meg a vezetést, majd a második harmadban Gut egyenlített. Két perccel később a svédek Isak Rosen góljával újból jobban álltak az eredményjelzőn. A harmadik játékrészben Csehország két emberelőnye során is közelebb zárkózhatott volna, de többször már nem tudtak betalálni a 96,4%-kal védő Wallstedtnek. A hajrában Stodin döntötte el a lényegi kérdéseket és alakította ki a végeredményt. Svédország 2020 után nyert ismét bronzérmet, míg Csehország 17 éves medálínsége tovább húzódik.

A junior vb-döntőben Kanada 13 ezer néző előtt fogadta Finnországot. Jól kezdtek a házigazdák, teljesen beszorították a finneket: a 12. percben Roy be is tett egy kipattanót, majd a második harmad elején Dufour is eredményes volt. Még ugyanebben a játékrészben Finnnország kivédekezett 5 kisbüntetést,  így maradt esélye a záró felvonásban. A finnek Heimosalmi és Kemell gyönyörű lövéseivel egyenlítettek, és hosszabbításra mentették a finálét. A 3 a 3 elleni ráadás rengeteg helyzetet hozott, a finn együttes egyszer már majdnem a mennyben érezhette magát: a Garand kapus mellett tovaszálló korongot a torna MVP-je, McTavish vette le a levegőből. A három percnyi oda-vissza hokit Kanada zárta le, Kent Johnson tette be a saját kipattanóját. Kanada hosszabbítást követően 3-2-re győzött, a juharlevelesek 2020 után jutottak fel ismét az U20-as korosztály csúcsára.

A torna legjobb kapusa a svéd Japser Wallstedt lett, a legjobb védőnek a finn Kasper Puutiót, csatárnak Mason McTavisht választották. A kanadai csapatkapitány a torna gólkirályi és MVP-címét is bezsebelte.

All-Star csapat: Wallstedt (svéd) ? Zellweger (kanadai), Andrae (svéd) ? McTavish (kanadai), Kemell (finn), Mysak (cseh).

can_u20

fotó: IIHF

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum