Csollák Márkó: Az előrelépés miatt váltottam

   

A MAC-nevelés csatár új együttesében vezérszerepre tör, s már most úgy látja, a FEHA19 harcias és harapós brigád, így a tapasztaltabb keretekkel is felvehetik majd a harcot.

Már túl van két edzőmeccsen a Fehérvár Hockey Academy, egyelőre szokjuk még a csapat nevét (ha így egyszerűbb: FEHA 19), meg például azt is, hogy Csollák Márkó is ott van a fiatal társaság keretében. Gólt is lőtt a DEAC elleni második meccsen, azt mondja, gyorsan befogadták a többiek, akiket jól ismer.

?Igen, biztos vagyok benne, hogy sokakat meglepett, hogy eligazoltam a MAC-tól, ahol elkezdtem a jégkorongot, és ahol azóta is játszottam. De most jött el az idő ahhoz, hogy váltsak, korábban is feszegettem már a kérdést magamban, most döntöttem így. Kellett valami változás az életembe, ez most így összejött, leköltöztem, egy új fejezet kezdődött most?.

De miért pont Fehérvár?

?Több csapat is megkeresett, de úgy érzem, itt van a legnagyobb fejlődési és előrelépési lehetőségem. Azokat, akik itt jól teljesítenek, felhívhatják az ICEHL-es Fehérvár keretébe edzésekre, vagy akár meccsekre is, ez vonzó. Vannak példák előttem, Némó vagy Dodó (Németh Kristóf, Dobmayer Dominik ? a szerk.), Horváth Miluról nem is beszélve, aki már a felnőtt válogatottban is rendszeresen szerepel. Szerintem ez egy jó lépés, majd meglátjuk, mit sikerül kihoznom belőle? ? fogalmazott Csollák Márkó, aki egy hét múlva ünnepli 20. születésnapját, és aki 35 alapszakasz és 5 playoff-meccsen játszott az előző idényben.

mactit_csollak_TSH6512

fotó: TSH

?Fiatal a társaság, de nagyon harcias, sokkal jobban harapunk, mint egy tapasztaltabb keret. Mindenki odateszi magát az edzéseken is, és a két edzőmeccset is látva szerintem nagyon jól szuperálunk. Mindenki húzza előre a másikat. A srácok egyébként hamar befogadtak, de ez nem meglepő, mert a 70 százalékukat jól ismerem a válogatottakból és hát tíz évig egymás ellen játszottunk. Jó a közösség, az edzők is szimpatikusak, Arany Mátét is jól ismerem a válogatottból? ? mondta ?Csoli?.

S hogy mi lehet a szerepe ebben a csapatban?

?Az első két sorban számítanak rám, szeretnék, ha vezéregyéniség tudnék lenni a csapatban, ezen leszek. Az edzőmeccseken jól éreztem magam, nagyon bizakodó vagyok a szezont illetően. Legközelebb 26-án és 27-én a Klagenfurt és a Salzburg ellen játszunk edzőmérkőzéseket, meglátogatjuk őket, ott is tovább épülhetünk.?

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum