Szenzáció: nem jutott tovább Szlovákia

   

Lettország legyőzte Csehországot a junior vb-n, Szlovákia így csak az 5. lett a csoportjában.

Az edmontoni junior világbajnokság vasárnap délutánján Finnország magabiztosan verte Szlovákiát. Az északi együttes minden harmadot megnyerve, 5 emberelőnyös gólt ütve 9-3-ra ütötte ki északi szomszédainkat. A finnek közül Määttä és Simontaival duplázott, a szlovákok góljait Petrovsky, Libor Nemec és Repcík szerezték. Latkoczy kapust 2 harmad után lecserélték, a felnőtt válogatottban is számításba vett Adam Sykora az első harmad végén térdelésért kapott végleges kiállítást. Finnország három mérkőzést követően 8 ponttal áll, míg a csoportkört mindössze 2 egységgel befejező Szlovákiának Csehországban kellett bíznia a továbbjutásért.

Az utolsó forduló előtt 4 ponttal álló Csehország az egy ponttal álló Lettországgal csapott össze, a divízió 1/A-ból feljutó balti válogatott egy győzelemmel kiejtette volna Szlovákiát. A papírforma nem a lettek mellett szólt, Csehország ellen a legutóbbi három junior vb-mérkőzésüket elvesztették. Mégis Lettország kezdett jobban, az első harmad felénél Lavins és Rullers góljaival már 2-0-ra vezetett. Csehország még a játékrész végén szépített Gut jóvoltából, majd a 30. percben egyenlíteni is tudott Svozil révén. De ekkor jött a lett csapatkapitány, Ralfs Bergmanis, és egy mesterhármassal elintézte a mérkőzést. A Univeristy of Vermont-ra járó hátvéd előbb a 32. percben újfent megszerezte a vezetést csapata számára, majd hat perccel később kettőre növelte az előnyt, míg a hajrában üres kapura zárt le minden kérdést. Lettország 5-2-re verte Csehországot, ezzel a két közép-európai válogatott előtt az A csoport harmadik helyén végzett, és készülhet a negyeddöntőre, míg Szlovákia meglepetésre a csoportkör után utazhat haza.

A nap harmadik mérkőzésén az Egyesült Államok 3-2-re verte Svédországot. 7 perc elteltével Brett Berard szerezte meg a vezetést az amerikaiaknak, majd Coronato duplájával kényelmes előnyből várhatták a hajrát. A skandináv válogatott a találkozó végén Andrae és Stakkestad találatival közelebb zárkózott, de egyenlíteni már nem tudott. Győzelmével az USA a B csoport első helyén végzett, a negyeddöntőben Csehországgal találkozik, míg Svédországnak Németország ellen kell bebiztosítania a kvintett második helyét.

A csoportkör Svájc?Ausztria, Kanada?Finnország és Svédország?Németország mérkőzésekkel zárul.

Lettország U20

Fotó: IIHF / Andre Ringuette

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum