Az Egyesült Államok sem kímélte Ausztriát

 

Nyugati szomszédaink még így is továbbjuthatnak a junior vb-n.

Az Egyesült Államok a harmadik mérkőzését is megnyerte a junior világbajnokságon. Az edmontoni seregszemle ötödik napján az amerikai együttes mindegyik harmadot megnyerve 7-0-ra verte a sógorokat. A jenkik közül senki sem szerzett 2 pontnál többet: Mazur és Kaiser duplázott. Az osztrák kapus, Leon Sommer 56 lövést kapott kapujára, ebből 49-et tudott hárítani. A vereség ellenére Ausztria még elcsípheti a csoport negyedik helyét, ha hétfőn le tudja győzni Svájcot.

A házigazda Kanada Csehországgal mérkőzött. A csehek számára rosszul indult a mérkőzés, egyfelől a 2021-es draft 3. körös választottja, Stanislav Svozil nem öltözhetett, majd 5 perc elteltével Chmelar kapott 5 perces büntetés. A kiállításból gól született, de meglepetésre az emberhátrányban játszó Csehország lőtte Rysavy révén. Kanada a 17. percben tudott egyenlíteni, McTavish vette be az addig remekül védő Suchanek kapuját. Két perccel később már vezettek is a juharlevelesek, a Michigani Egyetemen két évet töltő Kent Johnson húzott stílusosan egy michiganit. A folytatásban már nem tudta megnehezíteni Kanada dolgát a cseh válogatott: Greig, McTavish újabb illetve Foerster találataival magabiztos 5-1-es hazai siker született.

A játéknap harmadik összecsapásán Svájc későn ébredt Németországgal szemben. Rossmy és Heigl góljaival 9 perc után már 2-0-ra vezettek a germánok, a harmad vége előtt  Knak szépített. A középső felvonásban Hanelt találatával Németország visszaállította a kétgólos differenciát. Az utolsó játékrészre felpörögtek a helvétek, 14-4-re nyerték a kapura lövési statisztikát, de csak egyszer köszöntek be a Florian Bugl kapusnak, Taibel alakította ki a 3-2-es végeredményt. Győzelmével Németország bebiztosította negyeddöntős helyét, míg a nyeretlen Svájc Ausztriával játszik ki-ki mérkőzést a csoport negyedik helyéért.

Az edmontoni világbajnokságon vasárnap Finnország?Szlovákia, Csehország?Lettország és Egyesült Államok?Svédország mérkőzéseket rendeznek.

Sommer U20

Fotó: IIHF / Andre Ringuette

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum