Továbbra is menetel Kanada

   

A juharfaleveles válogatott ezúttal a svédeket intézte el a Hlinka-Gretzky Kupán.

Az albertai Red Deerben zajló U18-as tornán a legutóbbi játéknapon három mérkőzést rendeztek. Elsőként Csehország és az Egyesült Államok lépett jégre, ahol a cseh válogatott nyert 3-1-re. A Team USA végig irányította a meccset és ezzel együtt 35-20-ra nyerte a kapura lövéseket, de a fantasztikus napot kifogó Michael Hrabal 34 védéssel győzelemre tudta vezetni a cseheket. Hrabal mellett Jakub Dvorak játszott kiemelkedően, aki szűk hat perccel a befejezés előtt egy emberhátrányos góllal biztosította be a csapata győzelmét.

A második mérkőzésen Szlovákia 3-2-re verte Svájcot hosszabbítást követően. Az első játékrészben volt egy gyors gólváltás a felek között: Daniel Jencko találatára Kevin Zürcher válaszolt. A második harmadban megismétlődött ugyanez a jelenetsor azzal a különbséggel, hogy a svájciak voltak először eredményesek Rafael Meier révén, amire alig több mint egy perccel elteltével Adam Cedzo reagált. Az egyenlítő gólt szerző Cedzo később hőssé vált, ugyanis ő szerezte Szlovákia győztes találatát a hosszabbítás második percében.

A játéknap harmadik mérkőzésén Kanada egy nagyon egyoldalú mérkőzésen verte 3-0-ra Svédországot. A kanadai válogatott az első két mérkőzésen 23 gólt ütött, így azt lehetne gondolni, hogy a tengerentúli gárda ezúttal visszafogottan játszott. Ez azonban nem igaz: Kanada 43-18-ra nyerte a lőpárbajt és a svédek csak a bámulatosan védő Eric Olssonnak köszönhetően kerülték el a nagy arányú vereséget. A kanadai válogatott mezőnyjátékosai közül ezúttal Brayden Yager és Calum Ritchie játszott kiemelkedően, hiszen mindketten egy-egy góllal és gólpasszal zárták az összecsapást.

eric olsson

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum