Megszületett a nyár cseréje az NHL-ben

 

A Calgary Matthew Tkachukot Floridába küldte Jonathan Huberdau-ért és MacKenzie Weegarért. Patrik Laine négy évre a Columbusé.

Az elmúlt két hetet figyelembe véve aligha lenne most bárki is a Calgary-szurkolók helyében. Az albertai alakulat története második legjobb alapszakaszát produkálta két olyan játékosnak köszönhetően, mint Johnny Gaudreau és Matthew Tkachuk, akik ketten együtt 217 pontot tettek a közösbe. Egy ilyen duóval a Flames előtt fényes jövő állhatott volna, a klub azonban rövid idő alatt mindkettőjüket elvesztette. Az UFA-játékossá váló Gaudreau nem fogadta a el a Calgary ajánlatát és Columbusba szerződött, a jövőre korlátozott szabadügynökké váló Tkachuk pedig bejelentette, nem fogja meghosszabbítani a jövőre lejáró szerződését. Brad Treliving, a Calgary GM-je ezért áruba bocsátotta legértékesebb játékosát. Tkachuk fizetési igényeit figyelembe véve nem sok cserepartner jöhetett szóba. Képbe került a Dallas Stars, a New York Islanders és a St. Louis Blues is, ám a befutó végül óriási meglepetésre az a Florida Panthers lett, amely kisebb vagyont áldozott a 24 éves szélsőre. A tavaly 42 gólt és egyéni csúcsot jelentő, összesen 104 pontot szerző csatárért (valamint egy 2025-ös negyedik körös választásért) a Panthers odaadta a Jonathan Huberdeau, MacKenzie Weegar, Cole Schwindt hármast és még egy 2025-ös első körös draftjogot is. A hármasból egyértelműen a 29 éves Huberdeau a legnagyobb név, aki az elmúlt szezonban 115 pontot tett a táblára, és 85 gólpasszával az NHL legjobb előkészítője volt. A cserét követően a Florida magához is láncolta Tkachukot egy 8 éves, összesen 76 millió dolláros szerződéssel, ami jövőre lép majd életbe és 2030-ig évi 9,5 milliót garantál a játékosnak.

tkachuk florida

A nyár legnagyobb cseréjének az árnyékában történtek még események az NHL-ben. Ezekből az első helyre kívánkozik, hogy Patrik Laine négy évvel meghosszabbította szerződését a Columbusszal. A tavalyi szezonban ismét a régi önmagát idéző, 56 meccsen 56 pontot szerző szélső nem aprópénzért írt alá: 2026-ig 34,8 millió dollárt kap majd, ami idényenként 8,7 milliót garantál a játékosnak. A Jacketsben így összeállhat a Laine, Gaudreau páros, ami az egész liga egyik legfélelmetesebb csatársora lehet. Ehhez a duóhoz viszont áldozatokat is kellett hoznia Jarmo Kekäläinennek, a klub GM-jének, hogy a csapat beférjen a bérkeretbe. A Columbus ezért megvált az évi 5,4 milliót kereső Oliver Bjorkstrandtól, aki Seattle-be került egy 2023-as harmadik és negyedik körös választásért. A pénteki napot Pierre-Luc Dubois hosszabbítása zárta, aki éppen Patrik Laine ellenértékeként került a Columbusból a Winnipegbe két évvel ezelőtt. A 24 éves csatár egyéves szerződést írt alá a kanadaiakkal, amiért összesen 6 millió dollárt kap majd.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum