Családias és profi tábor Vierumäkiben

 

Négy év után tartották meg újra a nemzetközi szövetség női utánpótláskorú játékosoknak szóló fejlesztő táborát Finnországban. Az egyhetes eseményen több magyar is részt vett.

Összesen 150-en kaptak meghívót a finnországi táborba 19 országból. Kipróbálhatta magát 79 U18-as játékos, köztük 28 kapus, és a résztvevők között voltak edzők, csapatvezetők, erőnléti edzők, felszerelés-menedzserek is. ?Feltűntek ismerős arcok, és néhány új is, de azt különösen jó volt látni, hogy néhány korábbi játékos már edzőként tért vissza. Ez örvendetes, hiszen pont a folytonosságot és az örökségépítést próbáltuk elérni ezen a táboron keresztül? ? mondta az IIHF honlapján a programról Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar és a nemzetközi szövetség elnökségi tagja.

Magyarországot Metzler Regina, Chlepkó Zsófia, Bogáti Bianka, Véghelyi Dóra, Révész Zsuzsanna, Milibák Gréta, továbbá Jasó Judit, Dénes Veronika, Major Tekla és Zaka Norbert képviselte. A játékosokat négy csapatba osztották, a programban napi két jeges gyakorlás, valamint száraz edzések, előadások és egymás közötti meccsek is szerepeltek.

?Az elején furcsán éreztük magunkat, mert szétosztottak minket, de két nap után jó csapat alakult ki, összeismerkedtünk, jól éreztük magunkat, szinte nem is akartunk hazajönni. Az edzéseken sokat tanultunk, újszerű megközelítésekkel találkoztunk. Az edzők azzal kezdték, hogy olyan feladatokat mutatnak, amelyektől furcsán fogjuk érezni magunkat, amikor végrehajtjuk, és tényleg így történt. Nem is gondoltuk volna, de sokat fog segíteni, hogy mindezt láttuk és megtanultuk. Olyan dolgokról van szó, amelyekre eddig nem figyeltünk fel, apróságok, de sokat számíthatnak. Ilyen például, ha a palánknál odaszorítanak, hogyan kell hátralöknöd magad, hogy utána tudj passzolni. Az edzők nagyra értékelték, ha a gyakorlásokon bemutatott elemeket a meccseken is viszontlátták, a szándékot is díjazták, sokat dicsértek? ? mesélte Metzler Regina.

A csatár szerint egyszerre volt családias és profi az egyhetes tábor. Alsóbb osztályú válogatottaktól is érkeztek játékosok, például Mexikóból és Törökországból, és köztük is voltak ügyesek Metzler Regina szerint. A 16 éves játékosnak a csapata nyerte meg a 3×3-as tornát, a 4×4 elleniben pedig második lett. Az előadásokon szó volt a mentális felkészülésről és az antidoppingról, és olyan rutinos játékosok is beszámoltak saját útjukról, mint Julia Zorn, Alena Mills, vagy Klára Peslarová ? akikkel egyébként a magyar csatár már az A csoportos vb-n találkozott.

Metzler Regina arról is beszélt, hogyan halad a felkészülés a dániai vb-re. ?Én nem ismertem Pat Cortinát korábban, és izgultam is az első tábor előtt, hogy megmutassam, mit tudok, és mit fog szólni, ha esetleg elrontok valamit. Az eddigi benyomások viszont csak pozitívak, nagyon jó edző, mindig segít. Mellette nagyon jó helyen vagyunk. A jövő heti dániai utazás és a két meccs is jó lehetőség lesz, hogy folytassuk a munkát, és használjuk élesben is, amit eddig tanultunk.?

iihf_finn

Fotó: IIHF

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum