Révész Marcell: Lesz dolog, fel kell nőni a feladathoz

   

A 2022/23-as idényben ismét itthon jégkorongozik majd, aki pályafutása nagy részét Svájcban töltötte.

Révész Marcell most sem tervezte feltétlenül, hogy hazatér, és hosszú távon is inkább a külföldi ligák ?játszanak? nála, de ahhoz, hogy minőségi váltásban legyen része, pontokat kell termelnie, látványosan. Erre most a DEAC kínál lehetőséget.

Hogy találtatok egymásra a Debrecennel? ? kérdeztük a még mindig csak 22 éves Révész Marcellt, aki az előző idényben az osztrák Feldkirch alpesi ligás csapatában 23 meccsen 4 gólt és 6 asszisztot jegyzett, és 18 meccsen lehetőséget kapott a svájci harmadosztályú Basel együttesében is ? a csapat egyébként feljutott a másodosztályba.

A baseli szezon után hazajöttem, és elkezdtem külföldi csapatok után nézni, illetve a lehetőségek között válogatni. Sajnos, elég nehéz úgy csapatot találni, ha nem láttak, mert ugye a pontok ebben a szezonban sajnos nem nagyon jöttek, így arra nem támaszkodhattam. Nem kaptam olyan ajánlatot,
ami igazán jó ligába hívott volna, így úgy döntöttem, hogy visszajövök az Erste Ligába, van potenciál itt a fejlődésre. Ha sikerül egy jó szezont futnom, újra megpróbálok erősebb bajnokságba szerződni.

Ahogy mondani szokták, ?találkoztak az elképzelések?? A DEAC úgy fogalmaz a weboldalán, ?a keresleti és kínálati oldal közel esett egymáshoz?. Szóval örülnek neked, úgy tűnik.

Az ügynököm segítségét kértem, hogy idehaza nézzünk szét, de mire kiderült, hogy úgy döntök, hazajövök, több klub is már kialakította keretét. Amikor felvettük egymással a kapcsolatot a DEAC-cal, nagyon örültem a vezetőedző által felvázolt elképzeléseknek. A játékosok egyéni fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek a klubnál és szeretnék a fiatalokat minél több jégidőhöz juttatni.

Nem rossz csapat a DEAC, történetesen kétszeres kupagyőztes. Igyekezni kell.

Mindenképpen. Lesz dolog, az biztos, fel kell nőni a feladathoz. Ezért is gondoltam, hogy megvan a potenciál arra, hogy előrelépjek, nagyon sok jó játékosa van a csapatnak, ahogyan a ligában is egyre jobb játékosok szerepelnek, most jött több finn légiós például, nagyon kíváncsi vagyok a szezonra.
Többeket jól ismerek a csapatból a válogatott összetartások miatt, így Bogesic Vedrant, Bukor Rajmit, Sági Martint, Hetényi Zolit.

Válogatott összetartás lehet a jövőben is?

Remélem, most, hogy visszajöttem Magyarországra, jobban szem előtt leszek. Bízom benne, hogy jó szezont futok majd, és akkor idővel számítanak rám a válogatottban is.

revesz2

Említetted, hogy nem nagyon jöttek idén a pontok. Mi lehetett az ok?

Azért is furcsa, hogy nem jöttek, mert úgy érzem, rengeteget fejlődött a játékom a szezonban, jobban érzem magam a jégen, sokkal jobban látom a teret, fel tudom venni a taktikai elemeket. A befejezéssel voltak a gondok, át kell törni valami gátnak, fejben kell előrelépni, mentálisan egy másik szintre lépni.

Sajnálod, hogy el kell hagynod Svájcot?

Furcsa lesz nyilván, hogy nem kint játszom majd, de ez nem először fordul elő, nem lesz nagy törés. Meg hát készülök majd vissza, ha az élet úgy hozza, meg a világ több pontjára, minél jobb ligákba.

Követted a tavalyi Erste Liga-szezont?

Főleg a rájátszást, amiben olyan hoki ment, ami tényleg európai szinten sem utolsó, színvonalas meccseket nyomtak a srácok. A döntő fizikálisan nagyon kemény volt, vetekedett szerintem a svájci másodosztállyal, egyébként is úgy látom, hogy itt nagyon pörög a fizikai játék. Emellett tényleg sok jó játékos van a ligában, jó légiósok, kíváncsi vagyok, mennyire fog ez a színvonal ebben az évben tovább emelkedni.

Még Svájcban?

Nem, nyáron egyébként is itthon szoktam lenni, az egyéni programot is itthon végzem. Most még Pesten vagyok, szombaton költözöm majd Debrecenbe. Huszonnegyedikén van az első találkozónk, aztán lesz pár átmozgató-edzés, egészségügyi vizsgálat és jön egy négy-ötnapos edzőtábor.

revesz

fotók: Madarász Milán/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum