Kreisz Brúnó: Most ért meg az idő a váltásra

 

Elhagyta nevelőegyesületét Kreisz Brúnó, és a Ferencvárosban folytatja.

Kreisz Brúnó MAC HKB Újbudával az előző szezonban az alapszakaszban 30 meccsen 7 gól és 8 gólpassz, a rájátszásban 5 meccsen 1 gól és 2 assziszt volt a mérlege. Sérülés is hátráltatta, ezért sem tudta megismételni a két évvel ezelőtti mérleget, amikor 36 meccsen 17 gól és 18 gólpassz került a közösbe.
Most azt mondja, elérkezett arra a pontra, hogy a környezetváltozás lendíthet a pályafutásán. Rövid interjúra kértük.

Mit csinál egy jégkorongozó július 14-én?

A legtöbb esetben edz és készül a következő szezonra.

Esetedben is erről van szó?

Abszolút. Két hónapja kezdtem el a felkészülést, ez a második hónap pontosabban. Az elején volt egy ötnapos nyaralásom, utána pedig újult erővel folytattam az edzéseket. Augusztusban találkozik majd a csapat, addig mindenki egyéni program alapján készül.

Nem sokat pihentél.

Nem, de pont eleget, nem szeretek nagyon sokat pihenni, nem szeretem, ha teljesen elveszítem a formámat. Olyan programom van egyébként is, ami felöleli az egész nyarat, így lett felépítve. Szóval elégnek éreztem a pihenőt, nyilván az is fontos, hogy ne azonnal kezdje az ember az előző szezon után, de ne is későn. Kihagytam a sérülés miatt az előző szezonban bizonyos időt, így alig vártam igazából, hogy edzhessek és mindent bepótoljak.

Ki állította össze az egyéni programod?

Kiss Áron, aki négy vagy öt éve a Fradi erőnléti edzője. A szerződés aláírása után vettem fel vele a kapcsolatot, majd utána kezdtünk el dolgozni.

Mikor keresett meg a Ferencváros?

Fodor Szabolcs vezetőedzőt régóta ismerem, U20-ban volt is edzőm, jó a kapcsolat közöttünk. A válogatott összetartásokon is találkoztunk és szóba került már korábban is a váltás, eddig nem éreztem indokoltnak, hogy ez megtörténjen. Most viszont igen.

Miért pont most?

Ez nehéz és összetett kérdés, nem is nagyon szeretnék mélyen belemenni, de úgy láttam, hogy a karrierem szempontjából most ez a helyes lépés. A környezetváltozás, egy új csapat és más célok talán többet tudnak belőlem kihozni, jobban rá leszek kényszerítve arra, hogy kihozzam magamból a maximumot.

Fotó: Mudra László - MAC

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Mit szóltak a csapattársak, barátok és maga a MAC, hogy távozol?

A legtöbb embert elsőre meglepte a hír, hiszen tudják, hogy a MAC-ban nevelkedtem. Mikor elbúcsúztam, igyekeztem is többször kihangsúlyozni, hogy tényleg mindent ennek a klubnak köszönhetek. Mindenki jókat mondott, és inkább támogatott, mintsem azt ellenkezője. Aki pedig laikusabb és nincs annyira benne a hokiban, de meghallotta, hogy a Fradiba igazolok, rögtön felkapta a fejét. Mégiscsak Magyarország talán legnagyobb egyesületéről van szó, nagy presztízzsel.

Milyen szerep vár rád a Fradiban?

Szándékosan nem szerettem volna, ha a vezetőedző elmondta volna, hányadik sorban számít rám, úgy érzem, ez a teljesítményemtől függ majd. Ha meg lesz velem elégedve, akkor bízom benne, hogy megkapom az elegendő jégidőt. Így meg is van a motiváció bennem, szeretném magamnak kiharcolni a lehetőséget, kiküzdeni az elegendő jégidőt.

Lett volna más lehetőséged egyébként?

Voltak szóban megkeresések, de az előző szezonnal ellentétben most a külföld nem volt opció. Magyarországról kaptam még ajánlatokat.

Említetted a környezetváltozást: a MAC-nak lesz, hiszen elköltöznek a Tüskecsarnokból, te viszont maradsz. Nem bánod, gondolom.

Nem, egyáltalán nem, nagyon szeretem a Tüskét, Magyarországon a legszebb jégcsarnok szerintem. Örülök, hogy ott játszhatok még legalább egy évig.

Mivel lennél elégedett jövő tavasszal?

Egyénileg valószínű elégedett lennék azzal, hogy úgy játszanék, ahogyan a tavalyi szezont abbahagytam. A pontszámaimat tekintve pedig a tavalyelőtti szezon áll a célkeresztben, ha azokat a mutatókat hoznám, elégedett lennék. Természetesen szeretnék bekerülni a válogatottba, adott esetben a világbajnokságra is utazni, a csapattal pedig ? ahogyan a Fradiban minden sportágban ez az elvárás ? szeretnénk megnyerni a magyar bajnokságot és az Erste Ligát is. Fontos sorozat a Kontinentális Kupa is, ott a minél tovább jutás a cél.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum