A Detroit és a Boston kinevezte, a San José kirúgta edzőjét

   

Az NHL 32 csapatából jelenleg kettőnek nincs szakvezetője a 2022/23-as szezonra.

A Detroit által kinevezett Derek Lalonde a kirúgott Jeff Blashill helyét foglalta el a Red Wings kispadja mögött. A 49 éves szakember még sosem volt vezetőedző az NHL-ben, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne kellőképpen nagy rutinja. Az elmúlt négy évben ugyanis Jon Cooper jobbkeze volt a Tampában, így igen komoly szerepe volt abban, hogy a Lightning zsinórban háromszor játszott döntőt, és abból kettőt meg is nyert. Emellett Steve Yzermant is jól ismeri, hiszen a 2018/19-es szezonban már dolgozott együtt az egykori kiváló játékossal, amikor Yzerman a délkeleti klub GM-je volt. Yzerman azonban három éve elhagyta a Tampát és azóta a Detroitot újjáépítésén fáradozik, amelynek az élére most nevezte ki az egykori beosztottját.

A Boston Bruins Jim Montgomery személyében találta meg a franchise történetének 29. vezetőedzőjét. Az 53 éves szakembernek közel sincs olyan veretes múltja az NHL-ben, mint kollégájának, Derek Lalonde-nak: Montgomery mindössze két évig volt a St. Louis másodedzője, ezt megelőzően pedig a Dallas mestere, ahonnan azonban másfél év után menesztették. Az egyetemi bajnokságban komoly eredményeket tudott felmutatni Montgomery. Az University of Denver csapatát 2017-ben NCAA-győzelemre vezette és ugyanebben az évben megkapta a legjobb edzőnek járó Spencer Penrose-trófeát.

montgomery

Amíg a Detroit és a Boston kinevezte az új edzőjét, addig a San José kivágta azt a Bob Boughnert, aki az elmúlt két és fél évben a Sharks szakmai munkájáért volt felelős. Boughner mellett menesztették a három segédedzőjét is, a John Madden, John MacLean, Dan Darrow triót is. A San José mellett jelenleg a Winnipeg Jets az egyetlen csapat, amelynek még nincs szakvezetője a 2022/23-as szezonra.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum