Corey Perry ezt a rekordot nem akarta

 

A Tampa csatára zsinórban a harmadik döntőjét bukta el a harmadik különböző csapattal.

Az NHL-es karrierjét 2005-ben kezdő csatár 2007-ben még az Anaheim tagjaként nyert bajnoki címet. A veterán hokis 2019-ig szolgálta a kaliforniai klubot, majd az újabb Stanley Kupa-győzelem reményében csapatot váltott és Dallasba igazolt. A választás majdnem tökéletesen sikerült, hiszen a Stars döntőzött, de a fináléban kikapott a Tampától. Perry egy év texasi élet után a Montrealt választotta, amely a Starshoz hasonlóan eljutott a fináléig, de a végállomást ezúttal is a Lightning jelentette. Perry 2021 nyarán aláírt a délkeleti csapathoz, abban a reményben, hogy triplázáshoz segítse a Tampát. A terv majdnem bevált: a Bolts bejutott a döntőbe, ott azonban fejet hajtott a Colorado előtt.

Perry ezzel azt a kétes dicsőséget vallhatja a magáénak, hogy három év alatt három különböző csapattal vesztett a döntőben. Ilyenre még nem volt példa az NHL-történetében, nagyon hasonlóra viszont Marián Hossa révén igen, aki szintén három különböző csapattal játszott három egymást követő döntőt. Hossa 2008-ban a Pittsburgh tagjaként vesztett a Detroit ellen, egy évvel később pont a Red Wings mezében bukott el, éppen a Penguins ellenében. 2010-ben Hossa harmadszor is nekifutott a döntőnek, és a Chicago mezében már fel is ért a csúcsra, miután legyőzték a Philadelphiát.

Ezek után lehetetlen megjósolni, mi lesz Perry sorsa. A következő szezonra még szerződése van a Tampával, de amilyen rossz óment jelent, nem lenne meglepetés, ha elcserélnék egy olyan csapathoz, amely nem jut be a rájátszásba.

perry

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum