Elmaradt a bajnokavatás az NHL-ben

 

A Tampa győzött Denverben, így kiharcolta a hatodik mérkőzést. Ismét Ondrej Palát volt a hős.

A Stanley Kupa döntő ötödik mérkőzésén a Tampa Bay 3-2-re nyert Denverben és életben tartotta a reményeit a bajnoki triplázásra. Az összecsapás végig kőkemény fizikai hokit hozott, hiszen a statisztikusok összesen 76 ütközést jegyezhettek fel, amiből a hazaiak hátvédje, Jack Johnson egymaga nyolcat vállalt.

Az életben maradásért küzdő Tampa Bay helyzetét nagyban megkönnyítette, hogy a hatvan perc során egyszer sem került hátrányba és ezáltal irányíthatta az egész találkozót. A gólgyártás negyed órányi játék után indult, amikor is Jan Rutta elemi erővel tüzelt a jobb oldali bedobókörből a rövid vas mellé. A bekapott gól aktívabbá tette hazaiakat, de az egyenlítő gólra a második harmadik ötödik percéig kellett várni, amikor Valerij Nyicsuskin húzott be egy kipattanót. A hazai szurkoló öröme gyorsan elszállt az egyenlítő gól után, mert Nyikita Kucserov egy 4 a 3 elleni szituációt váltott gólra. Az orosz csatár ezzel a góllal meg is érkezett a fináléba, hiszen az előző négy mérkőzésen nem tudott a kapuba találni.

palat

2-1-es vendég vezetés után lehetett látni, hogy az ismét bombaformában lévő Andre Vasziljevszkijnek ezen a napon roppant nehéz lesz gólt lőni. A Colorado hiába ment előre és tartotta nyomás alatt az oroszt, egyszerűen nem tudta bevenni a ketrecét. A harmadik harmad legelején a Coloradónak mégis sikerült gólt szereznie, de jellemző, hogy ehhez is óriási nagy szerencse kellett: Makar lövését könnyedén védte Vasziljevszkij, de a kipattanó a vendégek játékosáról, Erik Cernák korcsolyájáról bevánszorgott a vonal mögé. 2-2 után nem tört meg a Lightning és életveszélyes kontrákkal válaszolt, amely hat perccel a befejezés előtt vezetett eredményre: Hedman tette vissza a korongot a sarokból, a középen berobbanó és teljesen egyedül maradt Palat pedig Kuemper lábai között lőtt a hálóba és eldöntötte a mérkőzést. A cseh csatárnak ez volt a 12. győztes gólja a playoffban, amivel tovább javította a saját klubrekordját. A 12 találat a teljes mezőnyben is kiemelkedő, mert ennél többel csak Joe Pavelski (14) és Jevgenyij Malkin (13) rendelkezik.

A csapatok visszautaznak Tampába a hatodik mérkőzésre, amit vasárnap éjjel rendeznek.

Colorado–Tampa Bay 2-3 (a párharc állása: 3-2)
G: Nyicsuskin, Makar ill. Rutta, Kucserov, Palát

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum