Felmosták a jeget a bajnokkal

   

A Stanley Kupa-döntő második mérkőzésén az Avalanche hetet lőtt, miközben a Tampa Bay egyet sem.

Egészen valószínűtlen eredmény született a finálé második mérkőzésén, amit a Colorado 7-0-ra nyert, ennek köszönhetően összesítésben 2-0-ra vezet a párharcban. A denveri gárda szó szerint lejátszotta a jégről az ellenfelét, a játék minden elemében felülmúlta a bajnokot. Az Avs négyből két emberelőnyt kihasznált, mindhárom hátrányát kivédekezte és mindössze 16 lövésen tartotta Lightningot. Az Avalanhce fantasztikus védőmunkáját kiválóan szemlélteti, hogy a Tampa három legjobb csatára, a Kucserov, Palát, Stamkos trió együttesen egyetlenegy kaput eltaláló lövést tudott felmutatni.

A mérkőzésen gyorsan beindult a gólgyártás, hiszen Valerij Nyicsuskin már a harmadik perc végén megszerezte a vezetést Ryan McDonagh kiállítás után. Öt perccel később Josh Manson duplázta meg az előnyt, egy 2 az 1 elleni szituáció végén, hattal később pedig az első mérkőzés hőse, Andre Burakovsky növelte háromra az előnyt, miután behúzott egy kipattanót. Bő 13 perc elteltével a Colorado úgy vezetett már 3-0-ra, hogy eközben Darcy Kuempernek csak két lövést kellett hatástalanítania. A második húsz perc egy gyors hazai találattal indult. Ismét Nyicsuskin volt eredményes, és itt már csak az volt a kérdés, hogy mennyinél áll meg a Colorado, illetve mennyire temeti be a Tampát a lavina. A Colorado nem állt le és igazi örömhokit bemutatva ment tovább előre. Futószalagon jöttek a helyzetek, az ötödik gombócra végül a játékrész végéig kellett várni, amikor Darren Helm két védő szorításában lőtt a jobb felsőbe. Az Avs tehát ötgólos vezetéssel jött ki a harmadik harmadra, és ennek tudatában sem lassított, sőt, láthatóan demoralizálni akarta ellenfelét azzal, hogy képes a lehető legnagyobb csapást mérni a kétszeres bajnokra. A Colorado még két ütést vitt be a befejező játékrész első felében, mindkettőt Cale Makar révén, aki emberelőnyből és emberhátrányból is bevette a teljesen indiszponált Vasziljevszkij ketrecét. A 7-0 már sok volt a vendégeknek, a hajrában nem tudták elviselni a hatalmas vereséget, bunyó lett a vége, aminek eredményeként 4-4 játékost ültettek ki a büntetőpadra.

A Colorado előtt mindössze két csapat volt képes a fináléban minimum hetet ütni és megúszni az adott meccset kapott gól nélkül. 1919-ben a Seattle, amikor 7-0-ra verte a Montrealt, és 1991-ben a Pittsburgh, amikor 8-0-ra ütötte ki a Minnesotát. Cale Makar előtt csak Glen Wesley tudott előnyben és hátrányban is gólt lőni a döntőben hátvédként, még 2002-ben a Carolina tagjaként. A csapatok most két mérkőzés erejéig átköltöznek az Amelie Arenába. A múlt egyértelműen a Colorado mellett szól, hiszen a a fináléban csupán öt csapat tudott eddig 0-2-ről fordítani: a Boston (2011), a Pittsburgh (2009), a Montreal (1971, 1966) és a Toronto (1942). Ezzel együtt azt sem szabad elfelejteni, hogy az előző körben, a konferenciadöntőben kísértetiesen hasonló helyzetből állt fel a Tampa. Ugyanúgy, mint most az Avs ellen, a Rangers ellen is volt egy sima (2-6) és egy szoros (2-3) vereség, majd zsinórban négy győzelem, amivel kiharcolták a döntőbe jutást.

nyicsuskin

NHL, 2022. 06. 18.:

Colorado?Tampa Bay 7-0 (a párharc állása: 2-0)

G: Nyicsuskin 2, Makar 2, Burakovsky, Helm, Manson

 

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum