A Hamilton Bulldogs az OHL bajnoka

   

Az 1981-ben alapított klub története során másodszor lett bajnok.

A három nagy kanadai juniorligából (QMJHL, WHL, OHL) az Ontario Hockey League-ben fejeződtek be utoljára a küzdelmek. Akárcsak a WHL-ben (Western Hockey League), az ontariói regionális bajnokságban sem avattak végső győztest a világjárvány miatt 2020-ban és 2021-ben. Utoljára a Guelph Storm emelhette magasba a J. Ross Robertson Kupát még 2019-ben, amikor a fináléban az Ottawát győzte le hat mérkőzésen. A 2021/22-es szezon teljes megrendezésének már nem volt semmilyen akadálya, így a hagyományokhoz híven 68 meccses alapszakaszt rendeztek az OHL-ben.

A reguláris szakaszt a későbbi győztes Hamilton nyerte, óriási fölénnyel. A Bulldogs 107 pontot szerzett, a mögötte következő North Bay Battalion 93-at, míg a másik főcsoport élén végző Windsor Spitfires 95-öt. A rájátszás során a Hamilton nagyon könnyedén vette az akadályokat, hiszen az első három fordulóban söpréssel jutott tovább a Peterborough, a Mississauga és a North Bay ellen is. A fináléban aztán következett a Windsor, amely igazi csatára kényszerítette a Hamiltont. A Spitfires már 1-0-ra és 2-1-re is vezetett összesítésben, de a Bulldogs fordítani tudott és a hetedik mérkőzésen aratott 6-1-es győzelmével elhódította a bajnoki címet.

A Hamilton a kupagyőzelem mellett három egyéni elismerést is begyűjtött korábban. Az egykori NHL-játékos, Steve Staios kapta a legjobb GM-nek járó Jim Gregory-díjat. Az év védőjének járó elismerést, a Max Kaminsky-trófeát a fia, Nathan Staios kapta, míg a legjobb kapuspárosnak járó Eddie Powers Memorial-trófeát a Marco Costantini, Matteo Drobac kettős vihette haza. A Hamilton keretében négy draftolt játékos van, köztük a tavalyi 1/3-s Mason MacTavish. A kiválasztottak között van Artyom Grusnyikov, Jan Mysak és Ryan Winterton, de meg kell még említeni a 21 éves Arber Xhekajt, aki draft nélkül került a Montrealba.

A Hamilton sikerével kialakult a Memorial Cup végső mezőnye is. A négycsapatos tornán a három juniorliga győztese vesz majd részt: az Edmonton Oil Kings (WHL), a Hamilton Bulldogs (OHL) és a Shawinigan Cataractes (QMJHL), valamint a rendező jogán a Saint John Sea Dogs. A torna június 20-án indul, a finálét pedig 29-én rendezik. A mérkőzéseknek a több mint hatezer férőhelyes TD Station ad majd otthont.

2022 memorial cup

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum