Egy győzelemre a döntőtől a Tampa

   

A Lightning nyert New Yorkban, amivel 0-2-ről fordított a konferenciafináléban, és egyetlen sikerre került a finálétól. Szergacsovnak két megpattanó lövése is utat talált Sesztyorkin kapujába.

A Keleti Konferencia döntőjének ötödik mérkőzésére két játékos is visszatért a Rangersbe: az előző találkozót kihagyó Ryan Strome, valamint összedrótozták azt a Filip Chytilt is, aki a negyedik összecsapásnak több mint a felét kihagyta egy ütközés miatt. A Gardenben óriási Kucserov-kapuvassal indult a mérkőzés, ezután viszont teljesen leült a Tampa. A hazaiak átvették a kezdeményezést és az irányítást, de a mezőnyfölény ellenére nem tudtak igazán nagy ziccert kidolgozni a címvédő kapuja előtt. Hasonló volt a helyzet a másik oldalon is: a vendégek alig-alig lépték át a támadó kék vonalat, ám a 13. percben egy kontra után ismét a vasat találták telibe, ezúttal Nick Paul révén. A statisztikában ekkor az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Boltsnak volt egy kaput eltaláló lövése és két kapuvasa. A második húsz percben megfordult a játék képe. Továbbra is a védelmek domináltak, a semleges területen remekül szűrtek a csapatok, viszont a vendégek voltak kezdeményezőbbek. A Tampa Bay ugyanúgy nem tudott mit kezdeni a fölényével, mint a hazai gárda, hiszen nem tették próbára Sesztyorkin képességeit. A Lightning meddő fölénye mellett teljesen váratlanul jött a hazaiak találata, amit Ryan Lindgren szerzett egy takarásból leadott lövéssel. A bekapott góltól aktívabb lett a Tampa, de a továbbra is remekül védekező New Yorkkal szemben nem volt esélye. A szerencse azonban a Bolts oldalára állt: bő két perccel a harmad vége előtt Mihail Szergacsov lövése Kevin Rooney lábán megpattanva jutott a hálóba. A befejező húsz percben mindkét csapatnál a biztonság állt mindenek felett. Érezhető volt a feszültség és az, hogy egyetlen gól fogja eldönteni a mérkőzést. Szűk öt perccel a befejezés előtt Ryan Strome ütőjében ott volt a lehetőség, de a Rangers csatára az üres kapu előtt elütött a korong felett. Már két perc sem volt vissza, amikor Fortuna ismét megfogta a Tampa Bay kezét: Szergacsov kék vonalról leadott csuklólövése ezúttal Ondrej Palát lábán irányt változtatva jutott a vasak közé. A hátrányba került New York természetesen azonnal lehozta a kapusát, de Brandon Hagel egy üres kapuba lőtt góllal beállította a 3-1-es végeredményt, amivel lezárta a Rangers franchise-rekordot jelentő, nyolcmeccses hazai győzelmi sorozatát.

A Tampa Bay összesítésben 3-2-re vezet, de egyáltalán nem várhatja nyugodtan a hatodik mérkőzést, két okból kifolyólag. A Rangers ebben a rájátszásban mindössze kétszer győzött vendégként, ám mindkétszer akkor, amikor egy vereség a kiesését jelentette volna ? Pittsburghben és Carolinában egyaránt. A másik ok, hogy hét évvel ezelőtt a Tampa összesítésben ugyanúgy 3-2-re vezetett a Rangers ellen, mint most, ám a New York-iak akkor egy nagyon sima meccsen harcolták ki a mindent eldöntő hetedik összecsapást.

NHL, 2022. június 9.:

NY Rangers?Tampa Bay 1-3 (a párharc állása: 2-3)
G: Lindgren ill. Szergacsov, Palát, Hagel

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum