Kanada negyeddöntőre kényszerül a női U18-as vb-n

   

A juharlevelesek hétgólos verést kaptak az amerikaiaktól, így a finnek megelőzték őket és az európai csapat jutott automatikusan elődöntőbe.

Csütörtökön játszották az Egyesült Államokban zajló női U18-as A csoportos világbajnokság csoportkörének utolsó fordulóját. A felsőházi csoportban úgy lépett jégre Finnország, ha begyűjti a három pontot Svédország ellen, biztosan ott lesz az elődöntőben, míg a háromkoronásoknak egy nagyobb arányú sikerrel őrizhették meg az esélyüket a csoport második helyére. A fordulatos mérkőzésen hiába vezettek az 58. percben 3-2-re a finnek, a svédek a végjátékban fordítottak és 4-3-ra győztek. Mindez azt jelentette, hogy a két európai válogatott egyaránt 3-3 ponttal zárja a csoportkört, és Kanadának a pontszerzés is elég lehetett az elődöntőbe jutáshoz. A címvédő USA nem tette meg ezt a szívességet a riválisának: 7-0-ra átgázolt a juharleveleseken, ami azt jelenti, hogy az amerikaiak százszázalékos teljesítménnyel megnyerték a csoportot, míg a hármas körbeverésből Finnország jött ki úgy, hogy a minitabella +1-es gólkülönbségének köszönhetően elérte a második helyet és az azzal járó elődöntős pozíciót.

Az alsóházi csoport is ugyanúgy alakult, mint a felsőházi: Csehország 2-0-ra legyőzte Svájcot, így 9 ponttal megnyerte a kvartettet, míg Szlovákia 6-2-re verte Németországot, aminek köszönhetően északi szomszédunk jött ki a legjobban a hármas körbeverésből, így Kanadával negyeddöntőzhet, miközben Svájc és Németország a kiesés elkerüléséért vív az egyik fél második sikeréig tartó párharcot.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum