Keleten mindent elölről kezdhetnek

   

A New York?Tampa Bay széria negyedik mérkőzését a Bolts 4-1-re nyerte, ezzel ledolgozta kétmeccses hátrányát és egyenlített a párharcban.

A Rangers a rájátszásban már megszokott sorokat kénytelen volt megbontani és módosított felállással játszani az Amalie Arenában, miután a harmadik mérkőzésen megsérült Ryan Strome. Talán a felforgatott soroknak is volt köszönhető, hogy a Rangers nagyon gyorsan hátrányba került, ráadásul a hazaiak találatát a nem éppen gólérzékenységéről híres negyedik sor szerezte. A korai gól meglepetésre nem pörgette fel a csapatokat, a felek alaposan megrekedtek a semleges zónában. Mindkét gárda remekül szűrt és zárta le a tereket, ennek köszönhetően egyik kapu előtt sem alakult ki igazán nagy lehetőség. Ráadásul mindkét gárda fegyelmezetten játszott, így az első 40 percben mindösszesen egy emberelőnyt írhattak be a statisztikusok a jegyzőkönyvbe. A játék képe mit sem változott a fordulás után: a csapatok próbáltak egymás hibáiból élni, de nagyon sokáig egyik oldal sem hibázott végzeteset. A 34. percben viszont a Rangers elcserélte magát, a vendégek mögött kiugró Nyikita Kucserov pedig kihasználta tempóelőnyét és megtalálta az utat Sesztyorkin kapujába. A befejező húsz perc azonnal egy hazai góllal indult: Steven Stamkos vert be egy kipattanót, ezzel érezni lehetett, hogy eldőlt a meccs. Ezután az a kérdés maradt nyitva, hogy Vasziljevszkijnek meglesz-e a shutout. A válasz nem lett, mivel a Rangers becsületét Artyemij Panarin megmentette bő három perccel a befejezés előtt egy emberelőnyös találattal. A gól után a New York lehozta még a kapusát az egyenlítés reményében, de Ondrej Palát egy üres kapuba lőtt góllal beállította a 4-1-es végeredményt. A konferenciadöntő első négy mérkőzésén kivétel nélkül hazai győzelem született. Keletet és nyugatot is figyelembe véve legutóbb 1991-ben volt erre példa, amikor a Pittsburgh és a Boston is behúzta első két hazai találkozóját.

A párharc csütörtök éjjel folytatódik a Gardenben, ahol a Rangers zsinórban nyolc meccset nyert meg a playoffban. A New York-iak az egyetlen hazai vereségüket az első kör legelső meccsén szenvedték el, amikor a Pittsburgh a harmadik hosszabbításban szerzett góllal nyert.

kucserov playoff 2022_2

NHL, 2022. június 7.:

Tampa Bay?NY Rangers 4-1 (a párharc végeredménye: 2-2)
G: Maroon, Kucserov, Stamkos, Palát ill. Panarin

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum