Info
Jégkorongblog » 21 év után döntős ismét a Colorado

21 év után döntős ismét a Colorado

 

Az Avalanche a hosszabbításban győzött Artturi Lehkonen találatával, így söpréssel jutott Stanley Kupa-döntőbe. Cale Makar 5 pontot szerzett.

A Colorado?Edmonton párharc negyedik mérkőzésére mindkét csapat egy-egy kulcsjátékosa nélkül lépett jégre. Az Oilersből az eltiltott Evander Kane hiányzott, az Avalanche-ból pedig az a Nazem Kadri, aki ellen Kane elkövette az eltiltást érő szabálytalanságot. Apró különbség, hogy amíg Kane-nek csak egy meccset kellett kihagynia, addig a denveriek csatára valószínűleg a playoff teljes fennmaradó részéről hiányozni fog.

Az életben maradásért küzdő Edmonton nagyon rosszul kezdett a saját közönsége előtt, a Rogers Place-ben. A harmadik percben emberhátrányba került Zach Kassian kiállítása miatt, a létszámfölényt pedig Cale Makar használta ki. A bekapott gól alaposan felpörgette McDavidéket, akik óriási elánnal indultak el az Avalanche kapuja felé. Pavel Francouz állta a rohamokat a rendes játékidő derekáig, ott azonban eltört valami: az Oilers utat talált a cseh hálóőr ketrecébe és a második harmad végéig háromszor mattolta a vendégek védelmét. Az Oilers 3-1-re vezetett és megnyugtató kétgólos előnnyel várhatta a harmadik harmadot. A befejező húsz percre viszont teljesen megváltozott a játék képe, az addig remeklő kapusok összesen hatszor szedték ki a pakkot a hálóból. Kezdésként jött egy gyors gólváltás a csapatoktól, majd a játékrész közepén jött egy nagyon erős négy perc a Coloradótól, ami alatt hármat ütve megfordította az állást. De hiába vezetett 5-4-re az Avs, három perccel a befejezés előtt Zach Kassian egyenlített, amivel életben tartotta az Oilers reményeit. Ez a remény azonban nem sokáig élt, mert a hirtelen halál 79. másodpercében Artturi Lehkonen a fináléba lőtte a Coloradót. A mérkőzés után az Avalanche átvehette a Nyugati Konferencia győztesének járó Clarence S. Campbell-trófeát. A denveri játékosok nem voltak babonásak, mert megérintették az ezüst serleget, de csak két hét múlva derül majd, hogy ez szerencsét hozott-e vagy sem.

Makar az öt pontjával beállította Risto Siltanen (1987) és Peter Forsberg (1998) rájátszásbeli franchise-rekordját. Makar emellett az első hátvéd az NHL történetében, aki párharcot lezáró találkozón öt pontot tudott szerezni. Ennél többre is csak két csatár volt képes: Wayne Gretzky hetet szerzett 1985-ben, John Anderson (Hartford Whalers) hatot egy évvel később.

wetern conf champ

NHL, 2022. június 6.:

Edmonton?Colorado 5-6 h. (a párharc végeredménye: 0-4)
G: Hyman (2), Nugent-Hopkins, McDavid, Kassian ill. Makar, Toews, Landeskog, MacKinnon, Rantanen, Lehkonen

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum