Az Asiagóval lehet ismét 14 csapatos az ICEHL

 

Ha a dél-tiroli klub teljesíti a hiányzó feltételeket, három olaszországi csapattal indulhat az osztrák bázisú bajnokság.

Csütörtökön az ICEHL megtartotta éves közgyűlését. Az eseményen hivatalosan is üdvözölték a minden jelentkezési feltételt teljesítő Pioneers Vorarlberget ? a feldkirchi klub csatlakozásáról már írtunk korábban. Döntöttek a Migross Supermercati Asiago Hockey kandidálásáról is: amennyiben a dél-tiroli együttes teljesíti a kötelezettségi lista fennmaradó pontjait, akkor ők is ott lehetnek a 2022/23-as szezon startjánál. Az Asiago ? az utánpótlás-válogatottat figyelemmel kísérő drukkerek jó emléket ápolhatnak a jégcsarnokról ? hódította el az előző szezonban az Alpesi Liga elsőségét, a gyakran az ICEHL másodosztályának tekintett AlpsHL eddigi hat idénye során négyszer is döntőbe jutottak, kétszer szerezték meg a bajnoki címet.

Az ICEHL tavalyi szezonbeli 14 csapatos mezőnye jelen állás szerint megmarad, a menet közben visszalépő Bratislava Capitals újból elindul, az Alpesi Ligába átjelentkező Dornbirnt a Pioneers Vorarlberg, a cseh harmadosztályba távozó Znojmót pedig az Asiago pótolhatja majd.

A közgyűlésen a liga csapatai megegyeztek, a bajnokság minden mérkőzése megtekinthető lesz az interneten, amennyiben tévécsatorna nem sugározza azt.

asiago

fotó: Asiago Hockey

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum