Továbbra is Erste Liga lesz az Erste Liga

 

További két évvel meghosszabbították a névadó szponzor és a jégkorongszövetség megállapodását.

Kedden egy sajtótájékoztató keretein belül bejelentették: a 2022/23-as és a 2023/24-es szezonban is az Erste Bank marad a magyar bázisú jégkorongbajnokság névadó szponzora. Alább közzétesszük a hivatalos közleményt.

Az Erste Bank marad a jégkorongliga névadó szponzora

A pénzintézet és a Magyar Jégkorong Szövetség megállapodása további két szezonon át
biztosítja a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság anyagi hátterét.

Folytatódik a 2017-ben megkezdett, mindkét fél által sikeresnek tartott együttműködés, így továbbra is Erste Liga néven rendezik meg a magyar bázisú nemzetközi ligát. A névadó szponzori szerződést két évvel hosszabbították meg a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Bank Hungary Zrt. képviselői.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: büszkék az együttműködésre. ?Örömmel hosszabbítjuk meg újabb két évvel a Liga támogatását. A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Bank az elmúlt években bizonyította, hogy kiválóan együtt tud működni annak érdekében, hogy a sportág népszerűsége még tovább nőjön idehaza. Kétszáz éves háttérrel rendelkező pénzintézetként hosszú távra tervezünk, és a nehéz időkben is kitartunk partnereink mellett. A hazai jégkorongsport iránti elköteleződésünket az is mutatja, hogy a következő időszakra emeltünk a támogatási összegen, miközben tudással, ismereteinkkel, illetve munkával is kiállunk a sportág mellett. Az Erste Bank a Magyar Jégkorong Szövetséggel olyan stratégiai együttműködést kötött, amelyben mindkét fél megtalálta a számítását? ? jelentette ki Jelasity Radován, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke arról beszélt, büszkeséggel tölti el, hogy harmadszorra is megkötik a stratégiai együttműködést. ?Az Erste Bank komolyan veszi a jégkorongot és a ligát, és beleteszi azt a munkát az együttműködésbe, amit a sportág megérdemel. Köszönet azért, hogy sikerült növelni az összeget, ez még nagyobb felelősség, hogy fejlesszük a ligát, és versenyképes játékosokat tudjon kinevelni, akik aztán a top divízióban is helytállnak jövőre.?

Szabados Richárd, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágának vezetője, az Erste Liga alelnöke azt mondta, pozitívnak értékelik az elmúlt éveket, ezért szeretnék folytatni az együttműködést. ?A Liga színvonala évről évre nő, a Magyar Jégkorong Szövetséggel kötött együttműködés meghosszabbításával pedig az a célunk, hogy ez a trend a jövőben is folytatódjon. A korábbi programok mellett két újabb terület támogatásával szeretnénk kiegészíteni az együttműködést: a sledge jégkorong, és a 3×3-as hoki támogatásával. Az Ersténél nagy hagyománya van a társadalmi felelősségvállalásnak, a hátrányos helyzetű csoportok támogatásának, míg a 3×3-as jégkorong támogatását az indokolja, hogy ez a változat a várakozások szerint nagy jövő előtt áll. Ugyanakkor továbbra is szükség van a klubok üzleti szemléletének növelésére. A Liga csapatoktól azt várjuk, hogy fokozatosan egyre jobb üzleti vállalkozássá válnak, és a jövőben még inkább együtt tudnak működni egymással? ? tette hozzá Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágának vezetője.

Szőke Álmos, a liga elnöke is megköszönte az Erste Banknak a biztos alapot és a kiszámíthatóságot, amit garantál. A következő szezon lebonyolításában még akadnak nyitott kérdések, de várhatóan tíz csapat indul. Ősztől a légiósok számának korlátozása megszűnik, és pontrendszer lép életbe, amitől azt várják, hogy még több fiatal kap szerepet, nagyobb lesz a versenyhelyzet, ezáltal a liga is tovább fejlődik. ?Minden adott ahhoz, hogy a következő szezon is legalább olyan sikeres legyen, mint a legutóbbi? ? tette hozzá.

20220531_sajtotajekoztato-02_vd

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum