Konferenciadöntőben az Edmonton

 

McDavid a hosszabbításban lőtte tovább az Oilerst a Calgary elleni negyedik meccsen. A Carolina továbbra is veretlen hazai pályán.

A Carolina 3-1-re győzött a New York ellen, és egyetlen győzelemre került attól, hogy a harmadik körbe lépjen. A PNC Arenában a Hurricanes minden harmadban lőtt egyet: az elsőben Vincent Trocheck volt eredményes hátrányban, a másodikban Teuvo Teräväinen talált be fórban, a harmadikban pedig Andrej Szvecsnyikov fejezett be tökéletesen egy szólót. A vasak között eközben Antti Raantának nem kellett megszakadnia, mindössze 16 védéssel szerezte meg a győzelmet. A Carolina ezzel a sikerrel elmondhatja, hogy mind a hét eddigi hazai mérkőzését megnyerte, ami korábban csak a Montrealnak sikerült 1965-ben, illetve a New Jerseynek 2003-ban.

Az Edmonton a hosszabbításban nyert 5-4-re az állami rivális otthonában, ezzel megváltotta jegyét a konferenciadöntőre, amelyben a St. Louis vagy a Colorado lesz az ellenfele. A Saddledome-ban az első felvonás a Calgaryé volt egy góllal, majd ezután jött a második etap, amikor kezdetét vette az őrület. A csapatok 7 gól lőttek 11 perc leforgása alatt, ebből az utolsó négy mindössze 71 szekundum(!) alatt született, ami új NHL-rekord a playoffban. A gólgyártást a Flames kezdte, majd következett az Oilers, amely három találattal fordított. A hazaiak azonban 16 másodperc alatt fordítottak, zárásként pedig Evan Bouchard talált be a vendégektől, amivel 4-4-re módosult az állás. A befejező húsz percben az Edmonton sokkal aktívabb volt, de hiába nyerte 14-7-re a kapura lövéseket, nem tudta lezárni a mérkőzést. Erre a hosszabbítás hatodik percéig kellett várni, ekkor az addig pont nélkül álló Connor McDavid lőtte ki a bal alsót. Az Edmonton győzelméből Zach Hyman három ponttal, Leon Draisaitl négy előkészítéssel vette ki a részét. A német csatár a Calgary elleni párharcban összesen 17 pontot szerzett: ezzel a teljesítménnyel az 5 mérkőzés alatt lezárult párharcokat tekintve beállította a bostoni Rick Middleton Buffalo elleni 1983-as rekordját.

mcdavid_draisaitl

NHL, 2022. 05. 26.:

Carolina?NY Rangers 3-1 (a párharc állása: 3-2)

G: Trocheck, Teräväinen, Szvecsnyikov ill. Zibanejad

Calgary?Edmonton 4-5 h. (a párharc végeredménye: 1-4)

G: Mangiapane, Backlund, Gaudreau, Järnkrok ill. Nurse, Puljujärvi, Hyman, Bouchard, McDavid

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum