A Colorado kisöpörte a Nashville-t

 

A Florida és a Calgary egyenlített, a Pittsburgh egy lépésre a továbbjutástól.

A Florida hosszabbításban győzött Washingtonban, amivel egyenlített a párharcban. A Panthers végig a házigazdája fölé nőtt, de hiába nyerte meg 32-16-ra a kapura lövéseket, a rendes játékidőben csak két egyenlítő gólra futotta az erejéből, amiből a második csak két perccel a befejezés előtt született Sam Reinhart révén. Az alapszakasz-győztes a hosszabbításban még koncentráltabb volt és már lövést sem engedett Ovecskinéknek, végül az ötödik percben a korábban is eredményes Carter Verhaeghe révén megszerezte a győzelmet. Jonathan Huberdeau a 19. pontját szerezte a playoffban, ezzel megdöntötte Ray Sheppard klubrekordját.

Carter Verhaeghe

Egyetlen jó harmad is elég volt a Pittsburghnek ahhoz, hogy harmadszor is legyőzze a New York Rangerst és egyetlen sikerre kerüljön a továbbjutástól. A PPG Paints Arenában az első játékrész még csak egy-egy gólt hozott, a másodikban viszont ötöt lőtt a Pens, amire Panarinék csak egyszer tudtak válaszolni. A befejező húsz percben Malkin találata már nem sok vizet zavart, a Pittsburgh 7-2-re nyert és kétmeccses előnyre tett szert. Sidney Crosby három egységgel zárt és megszerezte karrierje 200. pontját a playoffban, ami korábban csak a Wayne Gretzky (382), Mark Messier (295), Jari Kurri (233), Glenn Anderson (214), Jaromír Jágr (201) kvintettnek sikerült.

A Calgary elképesztően offenzíven játszott Dallasban, aminek 4-1-es siker lett a jutalma. A Flames 54-szer célozta meg a házigazda kapuját és Jake Oettinger hiába fogott meg ebből kereken ötvenet, nem tudta megakadályozni a vendégek győzelmét. A Calgary fölénye a mérkőzés közepén érett góllá, majd a harmadik harmad derekán tovább növelte a különbséget további két találattal. Öt perccel a befejezés előtt Tyler Seguin visszahozta a Stars reményeit, de az utolsó percben Mikael Backlund egy üres kapuba lőtt góllal bebiztosította a Calgary győzelmét. A győztes gólt Johnny Gaudreau lőtte büntetőből. A Flames történetében ezt megelőzően csak Al MacInnis tudott így gólt szerezni, még 1990-ben a Los Angeles elleni párharc első mérkőzésén.

A Colorado negyedszer is győzött a Nashville ellen és fennállása során negyedik alkalommal jutott tovább söpréssel. A Bridgestone Arenában az első két harmad 1-1-es döntetlennel zárult és ez a sorminta még megvolt a harmadik harmadban is Filip Forsberg és Devon Toews találata után. A sor a mérkőzés vége előtt nyolc perccel borult fel, amikor Valerij Nyicsuskin góljával ismét vezetéshez jutott az Avalanche. A végjátékban a Predators mindent megtett az életben maradásért, de egy kiállítás megpecsételte a sorsát: szűk egy perccel a befejezés előtt Nathan MacKinnon kihasználta a fórt és a második körbe lőtte a Coloradót.

NHL, 2022. május 9.:

Pittsburgh?NY Rangers 7-2 (a párharc állása: 3-1)
G: Crosby, Matheson, Guentzel, Friedman, Heinen, Carter, Malkin ill. Lafreniere, Fox

Washington?Florida 2-3 h. (2-2)
G: Oshie, Kuznyecov ill. Verhaeghe (2), Reinhart

Nashville?Colorado 3-5 (0-4)
G: Trenyin (2), Forsberg ill. Burakovsky, Makar, Toews, Nyicsuskin, MacKinnon

Dallas?Calgary 1-4 (2-2)
G: Seguin ill. Andersson, Gaudreau, Lindholm, Backlund

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum