Mindegyik csapat egyenlített

 

A Boston, a Los Angeles, a St. Louis és a Tampa Bay is győzött és összesítésben 2-2-re áll. Brad Marchand öt pontot szerzett.

A Boston az öt pontot szerző és ezzel minden találatban szerepet vállaló Brad Marchand vezérletével 5-2-re győzött a Carolina ellen, és összesítésben 2-2-re módosította a párharc állását. A TD Gardenben az első két harmad kiegyenlített játékot és egy-egy gólt hozott mindkét oldalon. A befejező 20 percre viszont felborult az addig látott egyensúly: a Bruins három gólt ütve eldöntötte a meccset. A játékrész első percében Marchand először juttatta vezetéshez a Bostont, rögtön utána lövetett még egyet David Pastrnakkal, majd az utolsó percben egy üres kapuba lőtt góllal beállította a végeredményt.

A Los Angeles minden tekintetben felülmúlta az Edmontont a párharc negyedik mérkőzésén. A 4-0-ra végződött összecsapáson a kulcsfigura Jonathan Quick volt, valamint a védelem is kiemelkedően teljesített. A veterán hálóőr mind a 31 kapujára tartó lövést megfogta, míg a hátsó hatos mindösszesen négy lövésen tartotta a Connor McDavid, Elon Draisaitl párost. A csatárok közül ezúttal Carl Grundström emelkedett ki, aki duplázott és előkészítette Trevor Moore győztes találatát. Quicknek ez volt karrierje 10. hibátlan meccse a playoffban, ezzel ellépett Mike Richter mellől és a legsikeresebb amerikai születésű kapus lett.

quick po shutout

A Tampa egy hetessel vágott vissza a Torontónak a párharc harmadik mérkőzésén elszenvedett vereségért. A Lightning nagyon gyorsan eldöntötte a negyedik találkozót, hiszen kereken egy perc játék után már megszerezte a vezetést, a nyolcadik végén pedig már hárommal ment. A 26. percre ötre nőtt a különbség, így nem volt meglepetés, hogy a 16 lövésből 11-et kapó Jack Campbellt Erik Kallgren váltotta. 5-0 után a bajnokcsapat visszavett a tempóból, így az is belefért számukra, hogy az utolsó harmadot 3-2-re elveszítsék. A Tampa Bay végül 7-3-ra nyert, a meccs legeredményesebbje pedig egy kiegészítőember, a duplázó Ross Colton lett.

A játéknap utolsó meccsén a hazai pályán játszó St. Louis 3-2-re nyert a Minnesota ellen. Az első harmad egy-egy gólja a után a másodikban is kettő született, annyi különbséggel, hogy mindkettőt a Blues ütötte, mindösszesen 56 másodperc különbséggel. A harmadik játékrészben a Wild gyorsan szépített és ezután hiába játszott jobban és hiába alakított ki több ziccert, képtelen volt bevenni Jordan Binnington kapuját. A Blues végül az utolsó két percben lőtt két góljával biztosította be a sikerét, beállítva az 5-2-s végeredményt. A 28 lövést hárító Binnington mellett az egyaránt két-két gólig jutó David Perron, Jordan Kyrou páros játszott kiemelkedően.

NHL, 2022. május 8.:

Boston?Carolina 5-2 (a párharc állása: 2-2)
G: Bergeron, DeBrusk, Marchand, Pastrnak, Marchand ill. Pesce, Staal

Tampa Bay?Toronto 7-3 (2-2)
G: Colton (2), Stamkos, Bellemare, Maroon, Perry, Palát ill. Nylander (2), Muzzin

St. Louis?Minnesota 5-2 (2-2)
G: Kyrou, Perron, Kyrou, Perron, O’Reilly ill. Kaprizov, Boldy

Los Angeles?Edmonton 4-0 (2-2)
G: Grundström (2), Moore, Stecher ill. ?

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum