Történelmi Kaprizov-tripla

 

Az orosz szélső lett az első játékos a Wildban, aki mesterhármast lőtt a rájátszásban. Egyenlített a Tampa, Edmonton, Minnesota hármas, a Carolina már kettővel megy.

A Carolina lemásolta az első meccsét a Boston ellen: ismét magabiztosan győzött öt gólt ütve, a különbség mindösszesen annyi volt, hogy a Bruins most nem egyszer, hanem kétszer vette be Carolina kapuját. A hazaiaknál Antti Raanta kezdett a kapuban, de a nyolcadik percben az a Pjotr Kocsetkov váltotta, aki három NHL-mérkőzéssel rendelkezik. A Hurricanest nem billentette ki a kapuscsere és harmad végére kétgólos előnyt épített. Ezt a második játékrész 70. másodpercében háromra növelte. 3-0 után ezt az előnyt gond nélkül megőrizték Rod Brind’Amour játékosai és simán győztek 5-2-re. Sebastian Aho és Nino Niederreiter két-két gólt vágott, Tony DeAngelo három gólpasszt adott, a padról beugró Kocsetkov 30 lövést fogott. A Boston mindkét gólját szerző Patrice Bergeron már 47-nél jár a playoffban, amivel megelőzte Phil Espositót (46) és már csak Cam Neely (55) van előtte.

pjotr kocsetkov

Sima győzelmet aratott a Minnesota is, amivel összesítésben 1-1-re alakította a St. Louis elleni párharcot. A Wild az első felvonás második felében hármat lőtt Ville Hussónak, majd a második játékrész 51. másodpercében Joel Eriksson Ek révén már 4-0-ra alakította az állást. A Blues innen még képes volt megfelezni a különbséget, de a harmadik harmad közepén a korábban is eredményes Kirill Kaprizov egy perc alatt ütött két góllal visszaállította a négygólos differenciát és beállította a 6-2-es végeredményt. Kirill Kaprizov a történelmi 100 pontja után újabb rekordot állított fel: ő lett az első játékos a franchise történetében aki mesterhármast lőtt a rájátszásban.

Egyenlített az Edmonton is, amely a játéknap legegyoldalúbb mérkőzésén győzött 6-0-ra a Los Angeles ellen. Az Oilers gépezete az első játékrészben még döcögött, de a másodikban és a harmadikban három-három alkalommal terhelte meg Jonathan Quick kapuját. A pontgyártásban ezúttal Evander Kane járt az élen két góljával és egy gólpasszával, a Coonor McDavid, Leon Draisaitl páros ezúttal együttesen szerzett három pontot. Meg kell még említeni Darnell Nurse nevét is, aki 32 év után az első Oilers-hátvéd lett, aki emberhátárnyban eredményes volt. Mike Smith 30 lövést fogott és a liga történetének 10. kapusa, aki 40. születésnapja után shutoutot tudott szerezni a playoffban, ez legutóbb Dwayne Rolosonnak sikerült 2011-ben a Tampa Bay mezében.

A Tampa Bay győzött Torontóban és ezzel nemcsak egyenlített, de elvette a Maple Leafs pályaelőnyét is. A bajnokcsapat másodpercekkel az első harmad vége előtt Victor Hedman fórban lőtt góljával szerzett vezetést, majd a fordulás után közvetlenül Corey Perry révén megkettőzte az előnyét. A meccs derekán volt egy gyors gólváltás a csapatok között: Bunting találatára Kucserov válaszolt, azonnal megölve a Toronto reményeit. A mérkőzés véglegesen a harmadik harmad elején dőlt el, amikor a Bolts Hagel és Point találataival négyre növelte a különbséget. 5-1 után a Tampának még az is belefért, hogy a végére kiengedjen, a Leafs pedig két góllal kozmetikázzon. A Tampában Victor Hedman négy pontot tett a táblára, a 31 lövést védő Andrej Vasziljevszkij pedig megszerezte az 50. győzelmét. Az orosz kapusnak a félszáz sikerhez 83 meccsre volt szüksége, ez hetedik legjobb eredmény Jacques Plante (69), Ken Dryden (73), Billy Smith (74), Gerry Cheevers (80), Patrick Roy (82) és Turk Broda (82) mögött.

NHL, 2022. május 4.:

Carolina?Boston 5-2 (a párharc állása: 2-0)
G: Aho (2), Niederreiter (2), Fast ill. Bergeron (2)

Toronto?Tampa Bay 3-5 (1-1)
G: Bunting, Marner, Kerfoot ill. Hedman, Perry, Kucserov, Hagel, Point

Minnesota?St. Louis 6-2 (1-1)
G: Kaprizov (3), Eriksson Ek (2), Gaudreau ill. Kyrou, Taraszenko

Edmonton?Los Angeles 6-0 (1-1)
G: Kane (2), Draisaitl, Nurse, McLeod, Puljujarvi ill. ?

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum