Hydro Fehérvár AV19?Salzburg 1-3

   

A magyar ICEHL-csapat a döntő negyedik mérkőzésén is hatalmasat küzdött, ám ez csak egy újabb szoros vereségre volt elég. A Red Bull 2016 után nyerte meg újra az osztrák liga rájátszását.

A döntő negyedik meccsén az eltiltott Shaw mellett Kornakker Dániel sem húzott szerelést, gyermeke születése után visszatért Bartalis István. Nekirontott ellenfelének a Volán, Kuralt és Magosi alaposan bemelegítették Tolvanent, majd Jacobs szép cselekkel előretört, de az utolsó pillanatban elhagyta a korongot. A 4. percben egy blokkban elakadt távolit Erdély tűzött rá, majd Atkinson a kékről ismételt, volt dolga bőven a Salzburg klasszis kapusának. Óriási energiával játszottak a fehérváriak. A negyedik sor is benntartotta a korongot a támadó harmadban, sőt, Mihályék többször megtornáztatták Tolvanent. A 8. percben megszületett a megérdemelt vezető gól: Kuralt harcolt a korongért, a középen üresen érkező Magosihoz passzolt, aki kipúpozta a hálót (1-0). A pokoli hangzavarban nem lassított a magyar csapat, Campbell távolija következett a sorban. A 14. percben az extázisban hokizó Magosi átkígyózott a teljes vendégvédelmen, lövése az oldalsó vasról vágódott a mezőnybe. Érett a második gól, szinte a semmiből egyenlítettek az osztrákok: Dalhuisen nem túl erős lövése már Tirronen alatt volt, valahogy mégis átcsorgott a gólvonalon (1-1). Harcmodort váltott a Red Bull, jöttek a kőkemény ütközések. A játékvezetői felfogás nem változott, semmi sem ért kiállítást.

A remek nyitó harmad után gólokkal kellett volna vezetnie a Fehérvárnak, mégis 1-1 állt az eredményjelzőn. A középső játékrész meghozta az első kiállítást, túl sokan voltak a fehérváriak, Kuralt ülte le a büntetést. Ha a gólnál hibázott Tirronen, most javított, több bravúrt bemutatva őrizte a döntetlent. A 27. percben Schneider egyéni akciót követően megkerülte a kaput, a vasat is csípte a korong. Feljebb tolta letámadását a Salzburg, az agresszív játékuk miatt nehéz volt bejuttatni a pakkot a támadó harmadba. A felkeményedő osztrákoké volt ez a periódus, akik a 33. percre megfordították a meccset: Raffl a lába között tette rá a korongot, ami átpattogott a meglepett Tirronen mamutján (1-2). Fehérvári emberelőnyök következtek, 25 másodpercig kettős fórban is támadhattak Erdélyék, egyenlíteni nem sikerült. Számos szurka-piszka és odamondogatás színezte a meccset, arra azonban figyeltek a játékosok, hogy ebből kiállításokat ne szedjenek össze. A két ellentétes harmadból Leblerék jöttek ki jobban, negyven perc után 2-1-re vezettek.

Red Bull-akciókkal indult a záró felvonás, próbálták gyorsan dűlőre vinni a dolgot. Magosi kapott hatalmasat, nem először a szériában, fájdalmas arccal indult a cserepad felé. A 44. percben Campbell tört előre, Tolvanen hárította a szólót. Fáradtnak tűntek a fehérváriak, az osztrákok uralták a meccset, Tirronen ketrece előtt zajlott a játék. Főlényük emberelőnyt kamatozott. A védelem tette a dolgát, de a kiegészüléskor már csak tíz perc volt hátra. Az 51. percben Nissnert küldték ki a játékvezetők, Tolvanen elvesztette az ütőjét, nagy esély volt, nem sikerült élni vele. A lelátóról jött az energia, nem volt már hova hátrálni. Atkinson belőtt korongjára Kuralt érkezett, kevésen múlott, hogy a helyére tegye a pakkot. Bartalisék mozgósították utolsó erőtartalékaikat. A hajrában Kevin Constantine lehívta kapusát, Brennan kiemelt korongja pedig a kapuba csúszott, végleg eldöntve a mérkőzés és a bajnoki cím sorsát (1-3). A Hydro Fehérvár csodálatos szezonja véget ért, négy végletekig kiélezett meccs után Salzburgba került a bajnoki trófea.

avsrbs_220411

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

A Hydro Fehérvár AV19 döntőbeli programja:

Április 5., kedd: Red Bull Salzburg?Hydro Fehérvár AV19 2-1 h.

Április 7., csütörtök: Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg 3-5

Április 9., szombat: Red Bull Salzburg?Hydro Fehérvár AV19 2-1

Április 11., hétfő: Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg 1-3

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum