Szombaton címet védhet a Sportklub

   

Ha a csíkszeredaiak győznek az Erste Liga-döntő ötödik mérkőzésén, újfent megnyerik a magyar bázisú bajnokságot.

Szombaton helyi idő szerint 18 órától – magyarországi idő szerint 17 órától – játsszák az Erste Liga-finálé ötödik találkozóját. A csapatok 3-1-es Sportklub-előnyről folytatják a döntőt, azaz ha hazai siker születik, véget ér a 2021/22-es szezon. A szeredaiak párharcbeli legjobbja eddig David Stach, aki 4 gólnál és 2 gólpassznál jár, de Jevgenyij Szkacskov 5 asszisztja is említést érdemel. Az FTC-Telekom nem esélytelenként lép jégre, április 1-jén győzött a Vákár Lajos Műjégpályán. Nagy Gergőnek lejárt az eltiltása, tehát jégre léphet a szombati mérkőzésen, akinek nagy szerepe lehet abban, hogy csapatával kiharcolja a hatodik találkozót.

Az összecsapást az M4 Sport+ élőben közvetíti.

sccftc_PZP_3298

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 5-3

   

Szkacskov duplájával öt mérkőzés alatt lezárta a döntőt a bajnoki címét megvédő Sportklub.

A Sportklub a negyedik mérkőzéshez képest változatlan összeállításban fogadta a Ferencvárost, a vendégeknél visszatért az eltiltását letöltő Nagy Gergő, hiányzott viszont Bochunicky. A címvédésre készülő erdélyi együttes kezdte jobban a találkozót, másfél perc elteltével Szkacskov verte meg a védőjét, és magabiztosan értékesítette ziccerét, 1-0. Az FTC-Teleom kisvártatva válaszolhatott volna, de Tóth Adrián fonákja elment a kapu előtt. A játékrész derekán Kuljas kapott 2+2 percet, ám a zöld-fehérek nem tudtak élni a lehetőséggel. A 19. percben emberelőnyből megduplázta a vezetését a Csíkszereda: Stach centerezése Karmeniemi lábáról a vendég kapuba perdült, a gólt Részegh Tamás kapta meg. Még a harmad vége előtt Taratuhin növelhette volna tovább a hazai vezetést, lövése elment a kapu mellett.

A második harmadot Lapenkov egyéni akciója nyitotta, majd Sofron került ziccerbe, de kimaradtak a lehetőségek, csakúgy, mint a másik oldalon Somogyi helyzete. A 28. percben egyszerre állítottak ki két Fradi játékost, a kettős emberelőnyt Szkacskov váltotta gólra középről, 3-0. Kógerék sora kétszer is veszélyeztette Adorján kapuját, a sípszó utáni dulakodást követően 4 a 4 ellen folytatták a felek. A kiállítás következtében több hely lett a jégen, Becze ugrott ki, de Arany fogta a ziccerét, majd a folytatásban Nagy Gergő veszélyeztette a hazai kaput, de nem sikerült a szépítés.

A harmadik periódust Stach gólja nyitotta, a cseh csatár körbekorcsolyázta védőjét, majd fonákkal beemelte a negyedik hazai találatot Arany fejvédője mellett. A Fradi hajtott az első góljáért, de Adorján továbbra is remekül védett. A 47. percben elszabadultak az indulatok, Hajós Roland avatkozott be feleslegesen egy konfliktusba, öt+véglegest kapott a játékvezetőktől. Az ötperces hátrány során több helyzetet is kialakított a Fradi, de Adorján eszén nem tudtak túljárni. Nagy Gergő lövése pattant fel egy hazai boton, a korong arcba találta Ládayt. Kóger is szabálytalankodott, ezt az 5 a 3-at is kihasználta a Csíkszereda: Sofron kapásból megszerezte első gólját a döntőben, 5-0. Az 53. percben az egész mérkőzést füttyszó kíséretében játszó Nagy Gergő szépített emberelőnyből. Két perccel később tovább zárkózott a Fradi, Tamminen középre adott korongja bepattant egy hazai korcsolyáról, 5-2. A végjátékban Kóger kapott reklamálásért véglegest, majd Fowlie döngölte Sofront jégbe, a légiós is mehetett zuhanyozni. Az utolsó percre Arany lekorcsolyázott, 5 a 4 ellen Nagy Gergő duplázott.

A végjátékban kiengedő Csíkszereda bár már öt góllal is vezetett, végül 5-3-ra nyerte meg az Erste Liga-döntő ötödik mérkőzését, így 4-1-es összesítéssel megvédte címét.

sccftc_220409_PZP_3983

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Mélyre kerültünk, de visszakapaszkodtunk

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a döntő 5. meccse után.

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Fantasztikus volt a találkozó, mindig egyedi érzés, amikor bajnokságot nyer egy csapat. Lenyűgöz, hogy egy ilyen kisváros ilyen hatalmas jégkoronghagyománnyal büszkélkedhet. Számos elvárás volt felém és a csapat felé, amikor ide érkeztem, de eddig sikerrel vettük az akadályokat. A döntő legnehezebb pillanata Salló Alpár sérülése volt mindannyiunknak, mélyre kerültünk, de nagyon örülök, hogy a fiatal hátvéd jól van, és mi is visszakapaszkodtunk. Egyértelműen a serleg magasba emelése a legjobb pillanata a szezonnak.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „A Csíkszereda nagyon ránk jött már a találkozó elején, az első harmadban nem találtuk a játékunkat. A második harmadban némileg jobbak voltunk, de a helyzeteink nem akartak bemenni. A végén kapaszkodtunk, de sajnos kevés volt már az idő. Tudtuk már a keretek kialakításánál, hogy a Csíkszereda papíron is nagyon erős, ezt pedig a gyakorlatba is át tudták ültetni. Bejutottunk a döntőbe, ezzel pedig 29-szeres magyar bajnokok lettünk, amire büszkék lehetünk. A papírformát végül nem tudtuk borítani a döntőben.”

Erste Liga, 1950 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Kis-király, Szabó.
Adorján: 90,0% (Szamankov)
K
Arany: 87,8% (Nagy K.)
Kubát, Kuljas, Becze, Taratuhin, Lapenkov
1
Karmeniemi, McFadden, Tóth A., Kulmala, Tamminen
Milam, O'Connor, Sofron, Stach, Szkacskov
2
Hegyi, Seregély, Pavuk, Nagy G., Fowlie
Láday, Gecse, Rokaly Sz., Péter B., Részegh
3
Sarcia, Boros, Hajós, Kóger, Somogyi
Farkas T., Papp, Reisz, Fodor, Rokaly N.
4
Komáromy, Bán, Farkas L. S., Roczanov, Tóth G.
Rossi Enrico, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:26 SCC Szkacskov Kuljas
2-0 18:42 SCC PP Részegh Stach
3-0 28:36 SCC PP2 Szkacskov Sofron Kuljas
4-0 41:03 SCC Stach Kuljas
5-0 49:16 SCC PP2 Sofron Stach
5-1 52:12 FTC PP Nagy G.
5-2 54:49 FTC Tamminen
5-3 59:35 FTC Nagy G.
41 Kapura lövések száma 29
18 Kiállításpercek 102

A szeredai éjjel soha nem érhet véget

 

Az SC Csíkszereda–FTC-Telekom meccs góljai, valamint az azt követő ünneplés, éremosztás és kupaátadás videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum