Hydro Fehérvár AV19?Salzburg 3-5

 

Hári Jánosék hatalmasat küzdöttek, de alulmaradtak az ICEHL-döntő második mérkőzésén is.

A Salzburg ezúttal is feltolt védekezéssel kezdett, szinte lehetetlen volt átjutni a semleges harmadon. A 4. percben Hári cserére korcsolyázva, a kispad előtt akadt össze egy osztrákkal, majd a lefordulni igyekvő Erdélyt nyomták el. A játékvezetők már az elején egyértelműsítették, az első meccshez hasonlóan ritkán fog szólni a síp. A szorításból nehéz volt kibontakozni, több tilost is ütöttek Petanék. A harmad derekán Kuralt mentett nagyot a saját kapujánál, majd Tirronen fogta Loney közelijét. A 12. percben megszerezte a vezetést a Volán: Campbell passzából Kuralt a szélen félütemnyi előnyt szerzett, középre tett korongjára Hári érkezett és gyönyörű mozdulattal eltette Tolvanen mellett (1-0). 15. percben Dalhuisen kiszedte Petan lábait egy kiállításért cserébe. Több helyzetet is kialakítottak a fehérváriak, a legnagyobb Erdély kapu mögüli passzából Terbócs besült lövése volt. Sajnálhattuk a kimaradt emberelőnyt, a 19. percben egyenlítettek a látogatók. Brennan kapott korongot a kéken, Jacobs elcsúszott, így akadálytalanul közelebb lopta magát, majd a felsőbe zúdított (1-1). A gólöröm már nem sikerült ilyen szépre, provokálta a fehérvári kispadot, amiért 10 perces fegyelmi büntetést kapott. Az utolsó pillanatokban elcserélték magukat a vendégek, ez is kiállítást ért.

A középső harmadra áthúzódó emberelőny után feljavult a Volán előrejátéka, Tolvanen ketrece előtt zajlottak az események. A 23. percben több sikertelen lövési kísérlet után a pakk Hárihoz került, aki jól megnézte a hosszút, majd kipúpozta a hálót (2-1). A játékvezetők videózás után érvényesítették a találatot. Fournier azonnal kisbüntetést kapott, a fórból másodszor is egyenlített a Red Bull. Heinrich passzolt Schneiderhez, aki éles szögből lőtt, Tirronen nem ért át (2-2). Erdély és Lo Verde kakaskodott, a páros kiállítás után 4 a 4 ellen folytatódott a csata. A 28. percben Tirronen lábai között átcsúszott a korong, Lebler közelről bekotorta, először vezettek a vendégek (2-3). A mérkőzés derekán Horváth Milán elvesztette az ütőjét, nagyon jött a Salzburg, sikerült átvészelni a nehéz pillanatokat. Shaw érkezett túl keményen a vak oldalról, a játékvezetők visszanézték az ütközést, majd 5 perc plusz végleges fegyelmivel kiszórták a meccsből. Hősiesen kitartott a védelem, miközben a vendégek pokróc stílusát mintha jobban akceptálták volna a sípmesterek. A hajrá a magyar csapaté volt, Terbócs kapáslövése gólt ígért, Tolvanen állta útját. A harmad végi levonulás nem volt egyszerű, tapintható volt a feszültség, verbálisan osztották egymást a játékosok.

A záró felvonás elején Sarauer kapott kisbüntetést, újra a speciális védekező egységeken volt a sor, esély sem volt egalizálni. Megoldották a fiúk, a kiegészülés után jutott erő a támadásokra is. Petan és Brennan bunyóztak egyet, ismét 4 a 4 elleni játék következett. Gyorsan elrepült a harmad fele, az utolsó tíz perchez érve még mindig a vendégek vezettek. Kuralt a cseleivel két védőt is becsapott, a befejezésre nem maradt erő, majd Lebler ment ki fogásért. Hazai emberelőnyben Wukovits kilépett, Tirronen védte a szólót. Pallestrang is kiült, 17 másodpercig 5 a 3 ellen támadhatott a Constantine-csapat. A kettős fórból nem, de a szimplából egyenlített a Fehérvár: Hári passzát Petan bombázta a hálóba (3-3). Az 55. percben Lebler nem túl erős lövése a rövidnél becsúszott Tirronen lába alatt, potyagóllal jutottak ismét előnyhöz a salzburgiak (3-4). A hajrában Tirronen lekorcsolyázott, a korongvesztést kővetően Schneider üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (3-5). A játékvezetők visszanézték a lesgyanús szituációt, majd megadták a találatot. Bartalisék mindent kitettek a jégre, az utolsó másodpercekig űzték, hajtották ellenfelüket, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. A második meccset is elvitte a nagyobb döntőbeli rutinnal rendelkező Red Bull Salzburg, de a volánosok teljesítményéről mindent elmond, hogy a szurkolók vastapsa kíséretében vonulhattak az öltözőbe.

avsrbs_20220407

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

A Hydro Fehérvár AV19 döntőbeli programja:

Április 5., kedd: Red Bull Salzburg?Hydro Fehérvár AV19 2-1 h.

Április 7., csütörtök: Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg 3-5

Április 9., szombat: Red Bull Salzburg?Hydro Fehérvár AV19

Április 11., hétfő: Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg

Április 13., szerda: Red Bull Salzburg?Hydro Fehérvár AV19*

Április 16., szombat: Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg*

Április 18., hétfő: Red Bull Salzburg?Hydro Fehérvár AV19*

*ha szükséges

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum