A Tüskecsarnokban folytatódik az Erste Liga-döntő

   

Balhés előzmények után folytatódik tovább a finálé kedd este.

Sajnos eddig nem a jégkorongról szól az Erste Liga fináléja: volt már itt minden a súlyos sérüléstől kezdve a felkorbácsolt indulatokig, az összecsapások leginkább nyomokban tartalmaztak hokit – mindenkinek jobb lenne, ha végre valóban a játék kerülne főszerepbe. Erre 17.15-től a Tüskecsarnokban tehetnek újabb kísérletet a felek. A finálé 1-1-es állásról folytatódik tovább, miután múlt héten az FTC rögtön az első meccsen elvette a címvédő csíkiak pályaelőnyét váratlanul sima 5-1-es sikerének köszönhetően, a bajnok másnap szoros 3-2-vel szépített. A ferencvárosiaknál a soron következő két budapesti meccs egyikén sem állhat rendelkezésre a Salló Alpár leütközése miatt utólag három mérkőzésre elmeszelt Nagy Gergő, a playoffban eddig 8 meccsen 10 pontig jutó csapatkapitány hiánya nyilván óriási érvágás a zöld-fehérek számára. A Sportklub az első meccs váratlan kudarca és a Salló sajnálatos elvesztése okozta együttes sokkból fel tudott állni, a második találkozót hátrányból fordítva húzta be, nagy kérdés, a Tüskében melyik arcát mutatja majd Rico Rossi együttese – főleg, hogy náluk is lesz egy nagy hiányzó a testre ütésért egy meccsre eltiltott Becze Tihamér személyében. A mérkőzést élőben lehet követni az M4 Sporton.

ftcscc_20211206SMIC7194

fotó: FTC-Telekom

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 1-5

   

A címvédő hátrányból fordítva aratott négygólos győzelmet, így visszaszerezte az első meccsen elszórt pályaelőnyét.
A ferencvárosiaktól hiányzott a hárommeccses eltiltásából a másodikat töltő Nagy Gergő, a vendég szeredaiaktól pedig az egy meccsre elmeszelt Becze, a bajnok visszakapta ugyanakkor első soros hátvédjét, a második mérkőzést kihagyó Ládayt. A Fradinál a legutóbb betaláló Somogyi került fel az első sorba Nagy helyére, a Sportklubnál pedig ha papíron nem is, de a jégen újra összeállt a Tarahuhin, Lapenkov, Fodor támadóalakzat. A háromból a harmadik meccsen is az FTC szerezte meg a vezetést a hetedik percben. Kuljas szabálytalankodott Kógerrel szemben, az emberelőnyben egy távoli lövésbe beleért még egy bot, a kapu előtti kavarodás során így gurult át valahogy a pakk Adorján alatt, végül maga a sértett biztosította be a gólt. Két és fél perccel később jött az egyenlítés, szintén fórban: Láday takart a kapus előtt szokásához híven, Kuljas bombájából semmit sem láthatott Arany. A második harmad páros kiállítással kezdődött, ebből a szeredaiak jöttek ki jobban. Ládayt sokadszorra sem tudták kitakarítani a kapus elől, Arany Gecse emelt lövését sem láthatta, mellé is nyúlt. Alig egy perccel később egy villámgyors kontránál Bohunicky próbált menteni Stach elől, de csak visszapasszolta a korongot a cseh légiósnak, aki az ismétlést már nem hibázta el. A mérkőzés derekán Lapenkov ütközte le Borost úgy, hogy kitört a plexi, a technikai szünet után folytatódhatott a meccs. A záró periódus elején egy tömegjelenet után kettős fórba került a Sportklub, a vendégek ki is használták a nagy előnyt, Kuljas a kékről ragasztott óriási gólt, 1-4. A végén a korai kapuslehozatal, a nagy ferencvárosi tűzijátékok és egy szándékos kapueltolásért megítélt büntető sem hoztak eredményt, Adorján mindent, így Tamminen rávezetését is fogta, végül Reisz üres kapura állította be a végeredményt. Az ezúttal a játékkal foglalkozó két csapat végre döntőhöz méltó kiváló, kemény, de sportszerű mérkőzést produkált, a Csíkszereda négygólos győzelmének köszönhetően visszaszerezte a pályaelőnyt, így a döntő 2-1-es állásról folytatódik szerda este.

ftcscc

fotó: FTC-Telekom

Sokkal keményebben kell dolgoznunk

   

Vezetőedzői értékelések a döntő harmadik meccse után.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: Ha valaki egy döntőt meg akar nyerni, akkor 60 percig kell jól játszania. Azt gondolom, hogy ma nem játszottunk 60 percig jól. és nem küzdöttünk a tudásunknak megfelelően 60 percig. Sokkal több kell ahhoz, hogy megverjünk egy olyan csapatot, amely KHL-es sztárokkal van tele, és ilyen minőségű légiósaik vannak. Sokkal keményebben kell dolgozni, hogy ha keresni szeretnénk valamit, sokkal többet kell korcsolyázni és minden egyes cserébe többet kell beleadni. Jobban szívvel játszani, jobban küzdeni, és ezt 60 percig kell csinálni, nincs mese. Szerdára ennek meg kell találnunk az útját.

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nagyon tetszett a mérkőzés. Nagyon kevés lehetőséget hagytunk az ellenfélnek arra, hogy gólhelyzetet alakítson ki, jól védekeztünk. Mind az öt játékosunk remekül együtt dolgozott, jól mozogtak, azt gondolom, hogy ebben is rejlik a kulcsa a sikernek. Mindenkinek el kell végeznie a dolgát, ha kell, védekezésben, ha kell, támadásban, ezt ma egységesen hajtottuk végre. Szerettünk volna a kapu előtt nagy forgalmat generálni, mert nagyon jó kapussal kellett szembenéznünk, ez a taktikánk része volt. És sikerült is kivitelezni, több gólt is szereztünk így, Láday ma is remekül takart. De meg kell dicsérnünk a mi kapusunk teljesítményét is, remekül tette a dolgát, igaz, egyetlen csapat sem nyerhet trófeát kiemelkedő kapusteljesítmény nélkül.”

Erste Liga, 2153 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Muzsik, Kis-király.
Arany (Nagy K.)
K
Adorján (Szamankov)
Hegyi, McFadden, Kulmala, Somogyi, Tamminen
1
Gecse, Láday, Péter B., Részegh, Rokaly Sz.
Karmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tóth G.
2
Milam, O'Connor, Szkacskov, Reisz, Rokaly N.
Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Pavuk
3
Farkas T., Kubát, Fodor, Lapenkov, Stach
Roczanov, Sarcia, Bán, Farkas L. S., Komáromy
4
Kuljas, Papp, Péter A., Sofron, Taratuhin
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Rossi Enrico, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:37 FTC PP Kóger Tóth A. Karmeniemi
1-1 09:01 SCC PP Kuljas Stach Szkacskov
1-2 24:20 SCC Gecse Részegh Láday
1-3 25:40 SCC Stach Kuljas Sofron
1-4 42:11 SCC PP2 Kuljas Szkacskov Stach
1-5 59:17 SCC EN Reisz Részegh Gecse
44 Kapura lövések száma 26
20 Kiállításpercek 20

Kuljas 5 a 4-re, majd 5 a 3-ra vert bombagólt

 

A keddi FTC-Telekom–SC Csíkszereda mérkőzés góljai videón.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum