MAC Budapest?KMH Budapest 4-5

   

Háromgólos hátrányból fordított az EWHL bajnoka a címvédő ellen. A folytatás csütörtökön következik.

Két nappal az EWHL négyes döntője után rendezték a magyar női bajnokság fináléjának első meccsét a címvédő MAC Budapest és a szezonban a két nemzetközi ligát megnyerő KMH között a Kisstadionban. A MAC-ban Rónai Alexandra nem játszott. Pörgős játékot hozott az első harmad, sok kiállítással tarkítva. A MAC-nak volt több próbálkozása, és sikerült is megszerezni a vezetést a 13. percben: Taylor Baker távoli lövésébe a kapu előtt bele tudott nyúlni Kathryn Kennedy. Kettős fórban támadhatott a hazai együttes több percig, és Pázmándi Zsófia növelte a különbséget éles szögből.

A második harmad elején egy kipattanót Józsa Orsolya kotort be, így 3-0-ra vezetett a MAC. A KMH villámgyorsan szépített, egy visszatett korongot Szamosfalvi Petra bombázott be kapásból. Egyre jobban nyomtak a vendégek, akik emberelőnybe is kerültek, de Németh Bernadették kihúzták ezt az időszakot. Sőt, a 27. percben Garát-Gasparics Fanni iramodott meg a bal oldalon, lövése kijött Tóth Zsófiáról, ám az érkező Józsa behúzta a ziccert. A KMH a 35. percben tudott faragni a különbségen, miután Kiss-Simon Franciska tűnt fel a kapu előtt.

A harmadik felvonás elején is emberelőnyben játszhatott a KMH, a második fórt tudta kihasználni Carly Bullock. Aztán két percen belül az egyenlítés is összejött, ismét Kiss-Simon vágott be egy kipattanót. A hajrában a MAC került kettős előnybe, de gól nem született, sőt, a végén a vendégek veszélyeztettek többet. Jöhetett a ráadás, akárcsak egy évvel ezelőtt. Akkor a finálé első meccsét a MAC nyerte meg, most viszont másfél perc után Sara Confidenti fonákkal betalált, és eldöntötte a találkozót.

A második meccset csütörtökön rendezik a Tüskesátorban, a harmadikat pedig szükség esetén pénteken lehet ugyanott.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum