Villach?Hydro Fehérvár AV19 1-4

   

A Volán egyetlen gólon tartotta vendéglátóját, az ötödik meccsel együtt az elődöntőt is 4-1-re nyerte, így története első EBEL/ICEHL-döntőjére készülhet!

Fehérvári kiállítással indult a találkozó. Atkinson korongot szerzett, az ellenakció végén Shaw nem tudott fékezni, lendületből letarolta Karhunen kapust. Úgy tűnt, ebben Fraser is ludas volt, a játékvezetőket ez nem hatotta meg, kiültették a 12-est. Az emberhátrány vége felé Campbell is kisbüntetést kapott, 24 másodpercig 5 a 3 ellen támadhatott a VSV. Ahogy a széria egészében, ezúttal is remekül zárt a védelem, sikerült kihúzni kapott gól nélkül. Shaw nemes bosszút állhatott volna, lövését Karhunen kapta le a levegőből. Öt az ötben a Volán volt a jobb, Petan, majd éles szögből Jacobs próbálkozott, mindkettőt hárította a kapus. A 8. percben Hughes mehetett a büntetőpadra, ám a fehérvári emberfór is kihasználatlan maradt. Eredménytelenül nyüstölték egymást a csapatok. A 15. percben Magosi kapott óriásit a kapu előtt, Németh kisebb bunyóba keveredett, úgy tűnt, megnyugszanak a kedélyek. A hajrában Atkinson akadt össze Modererrel, egyetlen ütéssel földre küldte az osztrákot. Tettéért 5 perces büntetést kapott és véget ért számára a mérkőzés. Ebből az előnyéből sem tudott betalálni a házigazda, ehhez Tirronen bravúrja is kellett Hughes kapu előtti helyzeténél.

Atkinson kiállításából két és fél perc áthúzódott a középső harmadra. Tirronen megbabonázta a karintiaiakat, Lanzinger közeli ziccere elakadt benne, majd Kosmachuk lövése sem jutott túl a mamutján. A fehérvári emberhátrányos védekezés mintaszerű volt, majd egyenlő létszámban is megmutatták Háriék, hogy jobbak ellenfelüknél. A 24. percben Kuralt hagyta ott a korongot Horváth Milánnak, az ICEHL legjobb fiatal játékosa címre is eséllyel pályázó hátvéd pedig hatalmas gólt lőtt (0-1). A mérkőzés derekán újabb magyar emberelőny következett, a speciális játékhelyzetből ezúttal sem született gól. A 35. percben már nem volt pardon: borzasztó ritmusban cseréltek a hazaiak, Fournier Magosihoz passzolt, aki kihasználta az elcsúszó védekezést (0-2). A hajrában a játékvezetők erélyesen megbüntették Petan szabálytalan könyökhasználatát, és miközben a vendégszektor egy része azon bosszankodott, miért nem ilyen éles szeműek a fehérváriak ellen elkövetett szabálytalanságoknál is, a 2+2 perces büntetést kihasználta a Villach: másodpercek voltak hátra a játékrészből, amikor Krastenbergs kapu mögötti passzát Lanzinger másodjára már a hálóba lőtte (1-2). Kőkemény záró harmad várt a Constantine-csapatra,

Mi mással, mint emberhátrányos védekezéssel kezdte a Volán a záró felvonást. Erdélyék ezúttal is hibátlanul mondták fel a leckét. Nem csoda, volt idejük a meccs folyamán gyakorolni eleget. Öt az öt ellen Kuralt kapu mögüli passza nem volt elég pontos, majd Jacobs támadta lendületből Karhunent, de a korong helyett csak ő került a kapuba. Ahogy fogyott az idő, nőtt a feszültség. Az osztrákok egyenlő létszámban nem találtak fogást a magyar csapaton. A 48. percben a vendégszektor szinte felrobbant a boldogságtól: Petan a saját harmadából megindult, Bartalissal kényszerítőzött, majd az érkező Erdélyhez passzolt, aki kapásgóllal visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). Mihály terült el a jégen, Kosmachuk ült ki a büntetőpadra, miközben a hazaiak színészkedést reklamáltak. Mikor visszajött a kiállított, már az utolsó tíz percen belül jártunk. Kosmachuk újabb felesleges támadó harmadbeli szabálytalansággal hátráltatta övéit. Jó lett volna betalálni, de a lehetőségek kimaradtak. Tirronen szenzációs volt, Joslin ajtó-ablak ziccerét is fogta. Rob Daum korán levitte kapusát, a tapasztalt vezetőedző tudta, ez az utolsó dobásuk. Mindhiába, a Volán 32-ese áthatolhatatlan akadályként tornyosult föléjük. A véghajrában Campbell fejjel ráesett egy korcsolyára, azonnal felpattant, hogy segítsen a védekezésben, majd összerogyott a jégen. Az ijesztő sérülés után hordágyon vitték le. A meccset és a továbbjutást Erdély döntötte el, aki a semleges harmadból lőtt az üresen tátongó kapuba (1-4).

A Hydro Fehérvár AV19 minden kétséget eloszlatva bebizonyította, jobb a Villachnál, a hosszabbításban elveszített első mérkőzés után zsinórban négyszer legyőzte ellenfelét, és fennállása során először bejutott az osztrák bázisú bajnokság döntőjébe. Háriék ellenfele a Red Bull Salzburg lesz. Kemény dió, de ennek a csapatnak nem lehetetlen.

PH-VSV-Action-Photo4

fotók: VSV/Krammer

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum