Sofron István volt az elődöntő legjobbja

 

Fel kell vennünk a kesztyűt a Fradi ellen ? mondta az Erste Liga-döntőre készülő Csíkszereda csatára.

A Sportklub 34 éves játékosa a DEAC ellen mind az öt meccsen betalált, szerzett győztes és egyenlítő találatot is, valamint kiosztott három asszisztot, így az elődöntő legjobbja lett az Erste Ligában. ?Nehéz párharc volt, attól függetlenül, hogy 4-1-gyel jutottunk tovább, messze nem volt egyszerű dolgunk. Mindegyik meccs szoros volt, többször is fordítanunk kellett. Az ötödik találkozón az utolsó harmadban karaktert tudtunk mutatni, és örülök annak, hogy meg tudtunk mutatni, hogy valahogy mindig megtaláljuk a győzelemhez vezető utat? ? mondta a ligahonlapon megjelent interjúban.

A válogatott játékos elárulta, az ötödik találkozón nem 0-2-nél aggódott, hanem a harmadik debreceni gól után, az szinte rögtön a Sportklub egyenlítése után esett. ?Nagy lökést adott az egyenlítés, hajtott a csapat, izzott a csarnok, de a kapott gól letörte a szarvunkat. Szerencsére erre is gyorsan tudtunk válaszolni, és az utolsó percekben megfordítottuk az állást.?

Sofron István szerint a Csíkszereda karakterét mutatja, hogy sokgólos találkozót is tudtak nyerni, fordítottak is, míg amikor kellett, az egygólos előnyt is meg tudták őrizni. ?Remélem, hogy a folytatásban is megtaláljuk az utat a győzelemhez, legyen szó egy- vagy sokgólos meccsekről.?

A negyeddöntőben gólpasszai voltak, de nem talált be, a DEAC ellen viszont végig eredményesen játszott. ?A MAC HKB ellen hiába volt sok helyzetem, nem úgy alakult, most viszont minden összejött, jókor voltam jó hely. A legfontosabb, hogy jól ment a játék mindkét párharcban, és azzal segítem a csapatot, amivel éppen tudom: gólokkal, gólpasszokkal, blokkokkal, ütközésekkel. Azt nézem, hogy minél hasznosabb tagja legyek a csapatnak.?

Úgy látja, a liga két legjobb együttese jutott döntőbe, és az FTC-Telekom ellen kemény párharcra számít, mert a zöld-fehéreknek olyan játékosaik vannak, akik felvállalják az ütközéseket, a szeredaiaknak pedig ebben kell még fejlődniük. ?Máson nem kell változtatni, ugyanazt a játékot kell hoznunk, amit eddig az alapszakaszban és a playoffban, mert az eredményesnek és kifizetődőnek bizonyult. Fel kell vennünk a kesztyűt a Fradi ellen, mert nem fogják könnyen adni a meccseket.?

Az interjúban arról is szó van, hogy miért különleges számára a finálé, mekkora a hokiláz Csíkszeredában és mit vár a válogatottól a ljubljanai világbajnokságon.

Sofron Istvan_blogkep

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum