A MAC nyerte a DEBL-t, két magyar az EWHL Final Fourban

 

Magyar döntő volt az osztrák ligában, az EWHL-ben pedig mindegyik ágon a papírforma érvényesült.

EWHL

A KMH Budapest és a MAC Budapest is kettős győzelemmel jutott tovább a negyeddöntőből. A címvédő KMH idegenben 10-1-re, otthon 5-2-re verte a Kärnten Lakers együttesét. Mindkét meccsen a KMH gyorsan előnybe került, és végig fölényben játszott. Huszák Alexanda 3+3-mal, Dabasi Réka 2+3-mal, Carly Bullock és Sara Confidenti 3+1-gyel zárt a két találkozón összesen.

A MAC is hasonlóan magabiztosan lépett túl a Neuberg Highlanders együttesén. Ausztriában 5-0-ra, otthon 7-0-ra nyert a tavalyi magyar bajnok. Garát-Gasparics Fanni öt gólja mellett kettőt előkészített, kétszer volt eredményes Grkovic Jelena, Rónai Alexandra 1+3-mal zárt, de betalált a 14 éves Báhiczki-Tóth Boglárka is.

Ott lesz még a négyes döntőben az osztrák állami bajnok Vienna Sabres is. Az osztrákok 3-2-re és 3-0-ra győzték le az SKP Bratislavát. Jókai-Szilágyi Kinga egyszer volt eredményes, két találatot előkészített. Negyedik együttesként a kazah Ajszulu Almati jutott tovább. A Final Fourt április első hétvégéjén rendezik.

DEBL

Az osztrák ligában az elmúlt hétvégén játszották a négyes döntőt Grazban, szintén két magyar csapattal. Az elődöntőben a KMH II 4-3-ra verte a Villachot, a győztes gólt az 57. percben szerezte Farlas Nikolett. A MAC Marilyn 5-1-re nyert a graziak ellen, Svajda Viktória kétszer talált be. A finálé a MAC 2-1-es sikerét hozta: mindhárom találat a 41. és a 47. perc között esett, Csiszer Tímea és Dettrich Szilvia góljára Pavuk Petra válaszolt. Az egész meccset nézve a KMH többet lőtt kapura, a hajrában emberelőnyben és kapuslehozatallal is próbált egyenlíteni, de nem már nem tudott betalálni. A Kiss Andrea, Zaka Norbert edzőpáros a MAC történetének első DEBL-aranyérmét szerezte meg.

macbp_debl

fotó: MAC Budapest

OB I

A bronzmeccs első felvonásán a Budapest Jégkorong Akadémia 2-0-ra verte az FTC-Telekomot, mindkétszer Losonci Zsófia volt eredményes. A párharc április közepén folytatódik. A KMH és a MAC döntője április 6-án kezdődik.

U25

Az A csoportban az FTC lesz a KMH ellenfele a fináléban. A zöld-fehérek az utolsó meccsen 3-1-re nyertek a Fox csapata ellen, hátrányból fordítva, két emberelőnyös góllal. A B osztályban a Hatvan másodszor is legyőzte az Angelst, az első szétlövéses siker után ezúttal hosszabbításban 1-0-ra, így bekerült a döntőbe. A másik ágon a Debrecen és a Rampage párharca 1-1-re áll: az 5-3-as vereség után 3-0-ra győzött a DHK.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum