Lövei Dávid: a DVTK jó terep a fiataloknak

 

A miskolci ifjak közül az alapszakaszban 27, a playoffban 8 meccset játszó, összesen 7 góllal és 7 gólpasszal záró Lövei Dáviddal értékeltük az Erste Liga szezont.

Felvállalta a fiatalok szerepeltetését a DVTK Jegesmedvék ebben a szezonban. A tavalyi U21-es bajnokcsapat legjobbjaira épülő mag pedig élt a lehetőséggel, és sokat fejlődött a mögöttünk hagyott idényben.

? Ha az egész idényt veszem figyelembe, akkor mindenképpen elégedett vagyok, jól zárult a bajnokság ? mondta Lövei Dávid, aki júniusban tölti majd a 21. életévét. ? Az év elején voltak hullámvölgyeink, sokszor csak egy góllal kaptunk ki, de a szezon közepére sikerült megfordítani ezt a trendet. Aztán a Győr elleni kvalifikációs meccsek jól sikerültek, személy szerint nekem is, én is jobban tudtam segíteni a csapatot. Mindannyian úgy álltunk hozzá, hogy túl kell lépni a Győrön, elégedettek lehetünk azzal, ahogyan az sikerült. Ahogyan az erősebb Fradi elleni meccseken is megálltuk a helyünket. Két meccsen is csak egy gól döntött, az egyik itthonit pedig meg is tudtuk nyerni.

Kicsit kibontva a szezont: miért volt gyengébb a kezdés?

Még nem nagyon volt arról közös tapasztalatunk, milyen is a profi jégkorong. Nagyon sok fiatalnak ez volt az első felnőtt szezonja, több időt kaptak, kaptunk, nemcsak a negyedik sorban, hanem a másodikban, harmadikban is. A rutint nem tudtuk az elején hozni, kellett egy kis idő, amíg ezt megszerezzük. A Győr elleni Magyar Kupa-meccs aztán nagyon jól sikerült, és az adott az egész csapatnak egy lendületet: igenis meg tudunk verni bárkit, de ahhoz mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. A rájátszásra teljesen más atmoszféra volt jellemző, a hangulat nagyon egyben volt az öltözőben, látszott, hogy mindenki nagyon akarja a sikert. Szezon közben is voltak jó meccseink, de ezekre emlékszem vissza a legszívesebben.

Neked nem ez volt az első felnőtt szezonod, hiszen korábban a szlovák Extraligában is játszottál, de ettől persze még a fiatalabbak közé tartozol a 20 és fél éveddel. Sajnáltad, hogy végül nem a szlovák bajnokságban indult a DVTK?

Fiatalként természetesen sajnáltam, hiszen az egy még erősebb liga, még többet lehet fejlődni, jobban rá van kényszerítve az ember, de nem panaszkodhatom az Erste Liga miatt sem. Így is rengeteget tudtunk előrelépni, nem jelentett hátrányt, hogy a magyar bajnokságban indultunk. A szlovák Extraligában az első évben inkább a negyedik sorban szerepeltem, kiegészítő játékosként, a második évben kaptam több jégidőt. Most pedig még többet az Erste Ligában.

Nagyon szembetűnő volt a sok fiatal szereplése a szezonban, jó üzenet ez a magyar hokinak.

Tavaly megnyertük az U21-es bajnokságot, azokból a fiatalokból kerültek most fel többen, hiszen nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Nagyrészt mindenki miskolci, gyerekkori barátok, akikkel együtt nőttünk fel. Örülök, hogy megkaptuk a lehetőséget.

És akik közül többen ott voltak a dániai junior vb-n, ahonnan te már kiöregedtél. Mennyire bántott, hogy 2001-es születésű játékosként lemaradtál a divízió 1/A-s világbajnokságról? Hiszen egy évvel korábban elmaradt a vb.

Nagyon sajnáltam, mert az edzők visszajelzése alapján ott lehettem volna tavalyelőtt decemberben a vb-n. Ki akartam próbálni magamat, hogy nemzetközi szinten mennyire vagyok felkészült, komolyabb ellenfelek ellen mire mennék. De ez van, nem tudtam mit tenni.

Majd valamikor a felnőtt válogatottban. Szerinted mikor jöhet el az az idő?

Szeretnék minél hamarabb látókörbe kerülni, ehhez azért még kell idő. Jó lenne, ha 2-3 év múlva, ha nem is alapemberként, de számítanának rám. Szeretnék kopogtatni az ajtón, azt hiszem, ez csak rajtam múlik.

lovei_dvtk

fotó: DVTK Jegesmedvék

A vírus mennyire viselt meg egyébként?

Ki kellett nekem is hagynom egy kis időt, de a társaságot összességében talán nem viselte meg annyira, mint más csapatokat. Nem kellett túrákat elhalasztanunk, valahogy átvészeltük.

Milyen volt a sorod?

Általában a harmadik, de sokszor a második sorban játszottunk Galanisz Nikandrosszal és Galajda Zsomborral. Gyakran változtat a stáb a sorokon, de leginkább így voltunk együtt és nagyon jól éreztem magam velük.

És egy másik értelemben milyen a sorod Miskolcon? Jó terepnek tűnik egy fiatal számára.

Mindenképp előnyös, hogy Miskolcon játszhatok, a fiataloknak rengeteg jégidőt szánnak, ezen kívül az utánpótlásban működik az akadémia, elindult egy folyamat, hogy még több fiatalt tudjanak itt helyben kinevelni. A felnőttcsapatban is van lehetőség a pluszmunkára, ez segíti mindannyiunk fejlődését. Az idősebb játékosok egyébként a mindennapokban is segítőkészek, a jégen és azon kívül is, nagyon jó a kommunikáció a csapaton belül.

Mi a helyzet a stábbal és Tokaji Viktor vezetőedzővel?

Szeretek Tokival együtt dolgozni, mert sokat segít a fiataloknak, rengeteg instrukciót nyújt, megvan a kellő kommunikáció is, hogy olyan szinten tudjunk fejlődni, ami nekünk és a klubnak is a legjobb.

Összességében egyébként miben fejlődtél a szezon során?

Amit kiemelnék, hogy a játék olvasása sokkal jobban megy, jobban látom, veszem észre, mi fog történni a jégen. Kevesebb a felesleges mozgás is a részemről, így több energiám van a támadásra, a gólszerzésre vagy éppen arra, hogy visszaérjek a védekezésben. Összességében tehát egyszerűbben játszom.

Mi a menü a jégen és azon kívül ezekben a hetekben?

Egyelőre még tartanak a jeges edzések, de itt is inkább az egyéni képzés áll a fókuszban, emellett kondis edzéseket tart a stáb. Ez egy felmérő időszak, hogy a nyári felkészülésre kapjunk egy alapot és lássuk, hogy miben kell fejlődni. Egyébként egyetemre járok, harmadéves vagyok kereskedelem és marketing szakon. Inkább a vizsgaidőszakban kell jobban figyelnem, szezon közben tudok megfelelően koncentrálni a jégkorongra.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum