Horváth Imoláék megnyerték az osztályozót

   

Jövőre is az SDHL-ben szerepelhet a Göteborg. Az EWHL és a DEBL alapszakasza is lezárult.

EWHL

Lezárult a nemzetközi bajnokság alapszakasza. Az utolsó héten a címvédő KMH Budapest 5-1-re verte az Ajszuli Almatit. A magyar csapat már a 6. percben kettővel vezetett, majd még három emberelőnyös gólt szerzett. A kazah együttes 0-4-nél szépített a 39. percben. Huszák Alexandra 3+1-gyel zárt.

A KMH ezt követően 4-2-re nyert a Vienna Sabres vendégeként. A bécsiek 2-0-ra is vezettek ? az első találatnál Jókai-Szilágyi Kinga is gólpasszos volt ?, de a 40. percben Huszák Alexandra kettős fórban szépítetten, majd a harmadik harmad elején Dabasi Réka egyenlített. A két válogatott csatár még egy-egy gólt szerzett, Dabasi második találata üreskapus volt az 59. percben.

A több alapemberét nélkülöző MAC az Almati ellen játszotta utolsó meccsét, és 6-3-ra kikapott. A kazah együttes 5-0-ra is vezetett, de Garát-Gasparics Fanni háromszor betalált az utolsó tíz percben.

Eldőlt az is, hogy több elhalasztott összecsapást már nem pótolnak, így a KMH kapta meg a Salzburg és a Neuberg, a MAC pedig a Sabres és a Neuberg elleni meccs pontjait. Az élen a KMH zárt 57 ponttal, a MAC lett a második 50-tel. A Budapest Jégkorong Akadémia hét ponttal a 11. helyen fejezte be az idényt. Idén először negyeddöntőt is rendeznek, az ellenfélválasztás már megtörtént. A KMH a Kärnten Lakersszel találkozik a négyes döntőbe jutásért, míg a MAC a Neuberget választotta. További párosítás: SKP-Bratislava?Vienna Sabres, Almati?Katowice. A negyeddöntős párharcokata mostani hétvégén rendezik, a final four pedig április elején lesz.

DEBL

Az osztrák bajnokság alapszakasza is befejeződött. A MAC Marilyn 3-1-re verte a Capitals Flyerst, és az élen zárt. A KMH II 4-1-re győzött az FTC ellen, majd 9-2-re kiütötte a Capitalst. A KSI két vereséggel fejezte be a szezont: a Villach 7-1-re, a Graz 5-2-re bizonyult jobbnak. A Final Fourba a MAC és a KMH mellett a Villach és a Graz jutott be, az FTC egy ponttal lemaradva ötödik lett, míg a KSI a kilencedik helyen végzett.

U25

Az A osztályban a KMH 2-1-re vezet a MAC ellen az elődöntőben, a következő meccset kedden rendezik. Az FTC és a Fox párharca pénteken dől el. A B osztályban a Hatvan szétlövésben verte az Angelst az elődöntő első találkozóján, így előnybe került. A másik ágon a Rampage és a DHK találkozik.

Légiósok

Bentmaradt a svéd élvonalban Horváth Imola csapata, a Göteborg: az osztályozón 2-1-es összesítéssel győzte le a Skellefteát. Az első meccset 3-0-ra nyerte a Göteborg, majd 1-0-ra kikapott másodosztályú ellenfelétől, aztán a mindent eldöntő találkozón 4-1-re győzött. A magyar csatár két gólpasszt is adott.

goteborg_2022

Fotó: Göteborg HC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum