Hazai jégen szépíthet a DEAC

   

A Magyar Kupa-győztes együttes két szoros mérkőzést vívott a Sportklub otthonában, most hazai jégen megszerezheti elődöntőbeli első sikerét.

Kedden 19 órától az M4 Sport kamerái előtt játsszák a DEAC és a Sportklub elődöntőjének harmadik mérkőzését. Az első két összecsapás sok izgalmat hozott: pénteken a debreceniek hiába egyenlítettek háromgólos hátrányból, a csíkszeredaiak újabb találataira már nem volt válaszuk, míg szombaton egyetlen gól született, amit Sofron István lőtt a címvédő részéről. A védelmek sokat javultak egyik napról a másikra a Vákár Lajos Műjégpályán, hiszen amíg az első meccs 11 gólt hozott, addig másnap egyetlen találat esett. A harmadik mérkőzésnek nagy a tétje a hazaiak szempontjából, ugyanis ha nem nyernek, szerdán a söprésért léphet jégre a Sportklub. A DEAC egyszer már volt 2-0-s hátrányban az Erste Liga-elődöntőben: 2019-ben kisöpörte az FTC.

debscc

fotó: DEAC

DEAC–SC Csíkszereda 1-4

   

A csíkiak a 3 pontos Stach vezérletével behúzták a harmadik mérkőzést is, szerdán akár söpörhetnek.

A DEAC összeállítása a debreceni U21-es csapat orosz légiósával, Szmirnovval bővült a második mérkőzéshez képest, a Sportklubnál Részegh csúszott fel az első sorba a betegség miatt kidőlő Becze helyére, a negyedik sorba visszatért az első találkozón eredményes Rokaly Norbert. Jobban kezdett a hazai együttes, az első emberelőny mégis a Csíkszeredáé volt, Hetényi vezetésével kivédekezte a DEAC. A 10. percben Lapenkov szólózott szépen a debreceni védők között, lekészítését követően Taratuhin tüzelt, Hetényi átért a másik oldalra. A 15. percben Szkacskov adta el a korongot saját harmadában, honfitársa, Karmajev remekül tálalt a középen érkező Bartók András elé, aki az üres kapuba lőtt. A 19 éves játékos hetedik felnőtt mérkőzésén első gólját lőtte. Kisvártatva Molnárnál láttak magas botot a játékvezetők, a megítélt kisbüntetés során Stach találta meg az üresen várakozó Sofront, aki középről köténygólt lőtt Hetényinek, 1-1. A magyar válogatott kapus a folytatásban előbb Rokaly Szilárd, majd Sofron ziccerét is fogta, így a harmad végére maradt az egyenlő.

A második felvonás elejen Salló emelte rá a korongot a kék vonalról, a korong behullott a debreceni kapu felső sarkába. A folytatásban előbb Kulesov ziccere maradt ki, majd megérkezett a DEAC első emberelőnye, de Novotnyék nem tudtak veszélyeztetni belőle, sőt majdnem Taratuhin növelte tovább a csíki előnyt. A 29. percben Láday lőtt a kékről, Hetényi védett, a kipattanót Rokaly Szilárd tette be, 1-3. A gólt követően György József időt kért. Levegőhöz jutott a DEAC, de Stach helyzete mutatta, nem dőlt még hátra a Sportklub. A debreceniek hiába próbálkoztak támadásokkal, a Csíkszereda gyakran már a semleges harmadban lekapcsolta az offenzívákat.

Az utolsó játékrészt uralta a Sportklub, a DEAC csak ritkán ért oda Adorján kapuja elé. Szkacskov eldönthette volna a mérkőzést, de Hetényi ezt a ziccert is védte. Az 54. percben emberelőnybe került a hazai csapat, Ságiék szépen járatták a korongot, de nem tudtak közelebb kapaszkodni. A hajrában Hetényi lekorcsolyázott, Stach üres kapura beállította a 4-1-es végeredményt.

A Csíkszereda magabiztosan nyerte a harmadik mérkőzést, szerdán akár ki is söpörheti a DEAC-ot.

debscc_220322_DEAC-Csíkszereda21

fotó: DEAC

Nincsen hiányérzetem, melóztunk végig

   

Edzői nyilatkozatok a DEAC–Sprotklub harmadik meccs után.

György József vezetőedző, DEAC: „Úgy látom, hogy a háromból ezen a meccsen volt a legnagyobb kontraszt a két csapat között. Sajnos kiütközött a rövid cserepad, hiszen hiába voltunk ma 20-an, de három soroztunk, mert tudtuk, hogy ez egy sorsdöntő mérkőzés. Nincs semmi hiányérzetem, láthatjuk, hogy ez az a csapat, amely kihasználja a hibáidat. Az első harmadban még jól mentünk, mert ott még volt erő, de a második harmadtól kiütközött, hogy ők jobban tudták pihentetni a soraikat és ez szépen lassan felőrölt bennünket. Jöttek ránk, és utána nagyon okosan szűrték a támadásainkat, nem az volt, hogy akarták volna a negyedik, ötödik gólt, hanem okosan tartották a korongot, nem tudtuk őket átjátszani. Nagyon okosan védekeztek, és természetesen a játékosok egyéni képességeiben és méretében is látszott a különbség. Készültünk rá, hogy ezen mérkőzésen nekik lesz több helyzetük, nekünk pedig kevés, de egyel többet kell szereznünk abból a kevésből. Sajnos ez nem sikerült. Nincsen semmi hiányérzetem, melóztunk végig.”

Rico Rossi vezetőedző, Csíkszereda: „Nagyon jó védekező hokit játszottunk, nem adtunk el korongokat. Sok helyzetet sikerült kialakítanunk. Úgy gondolom, hogy ez volt az eddigi legjobb meccsünk ebben a szériában.”

Erste Liga, 610 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Fényi, Szabó.
Hetényi: 93,6% (Antek)
K
Adorján: 95,8% (Szamankov)
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Novotny
1
Lapenkov, Milam, Taratuhin, Részegh, O'Connor
Jakabfy, Kloz, Molnár, Berta, Sági
2
Kubát, Salló, Sofron, Stach, Szkacskov
Sándor F., Vokla, Kozma, Mazzag, Karmajev
3
Láday, Kuljas, Fodor, Rokaly Sz., Péter B.
Bogesic, Sándor B., Bartók, Almási, Szmirnov
4
Gecse, Papp, Reisz, Casaneanu, Rokaly N.
György József, Kecskeméti Áron
E
Rossi Enrico, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:08 DEB Bartók Karmajev
1-1 15:23 SCC PP Sofron Stach Láday
1-2 21:53 SCC Salló Stach
1-3 28:32 SCC Rokaly Sz. Láday Fodor
1-4 59:28 SCC EN Stach Lapenkov Részegh
24 Kapura lövések száma 48
4 Kiállításpercek 4

Karmajev passzára jól érkezett Bartók

 

A keddi DEAC–SC Csíkszereda meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum