DEAC–UTE 7-4

   

Berta és Kulesov duplájával simán nyerte a hatodik meccset György József együttese, így elődöntőbe jutott.

A házigazda DEAC ezúttal sem számíthatott Daleckyre és Turcotte-ra – őket a juniorcsapat légiósai Karmajev és Szmirnov próbálta meg pótolni –, ott volt viszont rácsos fejvédőben a szerdán arcsérülést szenvedő Berta Ákos. Az újpestieknél újabb két név került a maródiak listájára: Rajna, Robichaud és Csergő mellett Kiss Dániel és Varga Arnold sem tudta vállalni a játékot, az U21-es csapatból felhívott Balázsi Mártonnal együtt volt összesen 5 hátvédje Virág Csabának. A lila-fehér szimpatizánsok legalább annak örülhettek, hogy Benk András január végi sérülését követően ismét játékra jelentkezett. A telt házas mérkőzést jobban kezdte az UTE, gólt mégis a hazaiak szereztek: az alapszakasz során mindössze három gólt szerző Mazzag talált be már másodszor a széria alatt. Kisvártatva egyenlített az UTE, Németh Attila szerzett korongot a semleges harmadban, kapura törését követően Kiss Patrikhoz passzolt, aki az üres kapuba lőtt, 1-1. Spirko vezetésével folyamatosan tesztelték a debreceniek a fiatal Márkus Leventét, de ő állta a sarat. Suter adott lehelet-finom átadást Némethnek, Novotny akasztotta az ex-debreceni támadót, jöhetett az első emberelőny. Alig telt el 8 másodperc, amikor is Mazzag szaladt el, középre adását Molnár második szándékból belőtte, ám a játékvezetők hosszas videózást követően magas bot miatt érvénytelenítették. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a meg nem adott gólt követően az UTE volt eredményes, a kapu előtti kavarodást követően Németh ütőjéről csorgott be a vezető találat, 1-2. A harmad hajrájában a DEAC vette át az irányítást, a nyomás emberelőnnyé érett.

Az áthúzódó kiállítást nem használták ki György Józsefék, majd Novotny ziccerét hatástalanította az újpesti védelem. A 28. percben egyenlített a DEAC, Molnár tartotta meg a korongot a szélen, Berta lövése még kapu mellé ment, a túloldalon érkező Gőz Balázs viszont már nem hibázott. 38 másodperccel később ismét az UTE-nél volt az előny: Kiss Patrik szerzett korongot a támadó harmadban, sortársaival többször tesztelték Hetényit, végül Kiss lőtte be a kipattanót, 2-3. Elcserélte magát az UTE, a remek speciális játék végén Berta lőtt gólt a hosszú oldalról. Az Újpest is próbálkozhatott emberelőnyben, mégis Spirko ziccere volt a két perc legnagyobb helyzete. A 36. percben fordított a DEAC, Sági láb közötti svájci figurával hozta helyzetbe Novotnyt, a kipattanót ismét a csapatkapitány Berta tette be, 4-3. Nagy erőket mozgósított a végig három-sorozó UTE az egyenlítésért, Németh lövésénél bravúrral védett Hetényi. A felvonás utolsó másodpercében Klimek lövése ugyan bement, ám az idő közben lejárt, így a játékvezetők nem adták meg a találatot.

A harmadik játékrész elején ismét villant a debreceni második sor: Berta lekészítését Sági bombázta be, 5-3. A folytatásban minden összejött Kulesovnak, előbb emberelőnyben értékesítette Spirko centerezését, majd egyedül verte meg az újpesti védelmet és lőtt el a korongot Márkus mellett, 7-3-ra vezetett ekkor az egyetemista csapat. Virág Csaba időt kért, Monostori Tamás érkezett a vasak közé. Az 55. percben mesterhármasig jutott Kiss Patrik, Suter átadását tette be gyönyörűen a tavaly még Debrecenben szereplő csatár.

A DEAC a harmadik hazai mérkőzését is megnyerte az UTE ellen, Bertáék 7-4-re győztek a hatodik mérkőzésen és ugyanúgy, mint a tavalyi szezon során, idén is a lila-fehéreken keresztül jutottak a rájátszás elődöntőjébe. A DEAC továbbjutásával kialakultak az elődöntők párosításai: Sportklub–DEAC illetve FTC-Telekom–Gyergyói HK párharcokat rendeznek majd a fináléba jutásért.

debute_20220311_deac_ute-04

fotó: DEAC

A második harmad volt a fordulópont

   

A DEAC–UTE negyeddöntő hatodik mérkőzéseinek edzői értékelései.

György József vezetőedző, DEAC: “Jól kezdtünk, attól függetlenül, hogy 2-1 re ment az Újpest, az energia rendben van. Sajnálom a Dáci gólját, mivel én szabályosnak láttam, a másik sajnos időn túli volt. Reméltem, hogy nem ezek miatt a kimaradt helyzetek miatt lesz nehéz a dolgunk, de talán ez adott nagyobb tartás nekünk. A második harmadban az előző mérkőzéseken is sikerült rájuk cserélnünk, a mai mérkőzésen is úgy gondolom, hogy a második harmad volt a fordulópont. A harmadik harmadban csodálatos volt a kezdésünk. Tudtuk, hogy a Miki nincsen, mondtam a srácoknak, hogy kell egy két jó lövés ami bejön, hogy letörjük az önbizalmát a kapusuknak. Meg is köszöntem a srácoknak azt a teljesítményt, amit ebben a szériában letettek az asztalra, nem szeretnék most itt külön kiemelni senkit. Én azt mondom, amit most itt elértünk, az várakozáson felüli.”

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Úgy gondolom, hogy igazából ez is egy ki-ki mérkőzés volt, mint ahogy a szériában több másik is. A védekező munkánk nem volt olyan, mint amilyet szerettünk volna és közel sem volt olyan, mint amit az alapszakaszban mutattunk. Úgy gondolom, leginkább ez jelentette a különbséget a két csapat között. Abszolút megérdemelten jutott tovább a Debrecen és sok sikert kívánunk nekik az elődöntőben.”

Erste Liga, 570 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Vincze, Pálkövi.
Hetényi: 91,7% (Gönczi)
K
Márkus: 80,0% (Monostori: 100%)
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Novotny
1
Pokornyi, Stadel, Németh, Suter, Kiss Patrik
Kloz, Jakabfy, Berta, Molnár D., Sági
2
Kiss Phil, Jago, Kovács A., Coatta, Just
Sándor F., Vokla, Karmajev, Mazzag, Szmirnov
3
Balázsi, Benk, Nemes, Kovács S., Balogh
Bogesic, Kozma, Almási
4
Cseh, Lászlóffy, Zsigmond
György József, Kecskeméti Áron
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:54 DEB Mazzag Szmirnov
1-1 02:42 UTE Kiss Patrik Németh
1-2 13:15 UTE PP Németh Just Suter
2-2 27:15 DEB Gőz Molnár D. Berta
2-3 27:53 UTE Kiss Patrik Suter Németh
3-3 30:12 DEB PP Berta Kloz Novotny
4-3 35:22 DEB Berta Novotny Sági
5-3 40:46 DEB Sági Berta Klimek
6-3 44:06 DEB PP Kulesov Spirko Gőz
7-3 45:29 DEB Kulesov Novotny
7-4 54:23 UTE Kiss Patrik Suter Coatta
39 Kapura lövések száma 48
6 Kiállításpercek 6

Így zárta le a DEAC az UTE elleni negyeddöntőt

 

A pénteki mérkőzés 11 gólja közel 7 percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum