SC Csíkszereda–MAC HKB Újbuda 5-4

   

A címvédő 3-1-es hátrányból fordítva a túlórában húzta be az ötödik meccset, Taratuhin félelmetesen pontos lövése zárta le a szériát.

A Sportklub teljes fegyverzetben vonult jégre, a vendég újbudaiak ezzel szemben háromsoroztak, Kangyal Balázs így menet közben is rotálta a sorokat. Alig másfél percre volt szüksége a címvédőnek a vezetés megszerzéséhez: Stach kígyózott át a védelmen, s hozta ziccerbe Szakcskovot, aki szépen húzta el Bálizs mellett. Első valamireveló helyzetét gólra váltotta tehát a címvédő, de ugyanígy tett a MAC is az ötödik percbe lépve. Egy középre lőtt pakk a kapu előtt háttal álló Milam korcsolyájáról szédelgett ki más, mint Schlekmann elé, az aranysisakosnak nem volt nehéz dolga az üres kapuba lőni. Meglepetésre újabb egy perc után már az újbudaiaknál volt az előny, megint egy kipattanóra ért oda vendégjátékos, ezúttal Izacky volt a legszemfülesebb. Nem először fordult elő a szériában, hogy a korán megszerzett vezető gól a hazaiakat fogta meg inkább, most is ez történt. A nyolcadik percben ugyanis már a harmadik feleletet adta a MAC a korai vezető találatra, Izacky ment el a szélen, az Adorján mamutjáról középre kijövő pakkot Stevens vágta be. Az első szünetre mégis egyenlő állással mehettek a felek. Előbb Kuljas és Lapenkov oroszos finesszel könnyedén használt ki egy kettős fórt, majd utóbbi alapvonal mögül középre löbbölt korongját Részegh tette be közelről egy perccel a szünet előtt, ezzel a széria ötödik meccsén is pontot jegyzett. A találkozó felénél egy eladott koronggal aztán Galoha roboghatott ajtó-ablak ziccerben, Adorján a lett csatár első kísérletét és az ismétlését is bravúrral védte gyors egymásutánban. A 39. percben Stach szólója végén tulajdon kipattanóját püfölte be, ám magasra emelt bottal, a játékvezetők így joggal érvénytelenítették a szabálytalan gólt. A záró harmad elején Becze találatával 1-0 után vezetett újra a Szereda, nyolc perccel a vége előtt azonban Pozsgai kékvonalas lövésével megint egyenlített a MAC. Mi több, az utolsó öt percben felesleges hazai szabálytalanságok nyomán több mint egy percig kettős fórban is támadhatott a győzelemért a vendégegyüttes, kimaradt, a döntés így a hosszabbításra maradt. A túlórában egy újabb orosz villanás döntötte el a meccset és ezzel együtt a szériát: Taratuhin éles szögből elképesztő lövést küldött a rövid felsőbe, a címvédő így 4–1-re megnyerte a párharcot, de a MAC-nak sem lehet szégyenkeznivalója.

sccmac

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

A korai gólunk tett inkább idegessé

   

Mestermérleg a Sportklub–MAC HKB után.

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Az egész párharc nagyon nehéznek bizonyult. Gratulálok az edzőjüknek, egy fiatal csapattal nagyon jó munkát tett le az asztalra, keményen küzdöttek. 4-1-re nyertük a párharcot, de nem volt könnyű. Gratulálok a saját csapatomnak is a sikerért és a hosszabbításban megszerzett győzelemért. Az ellenfél kétgólos előnye nem tett idegessé annyira, a mi nagyon korán szerzett találatunk annál inkább. Ismerem a csapatom, tudom, hogy amikor lent vannak, akkor nagyon odateszik magukat. Előbb örülünk egy kicsit ennek a győzelemnek, aztán felkészülünk a következő ellenfélből, amikor kiderül, ki lesz az.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „1800 KHL-meccs tapasztalata nem mellettünk szólt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy visszamenjünk Budapestre, de most nem sikerült. Hiába képvisel nagyobb játékerőt az ellenfél, a rájátszás egy teljesen más sorozat. A hibák számát minimalizálni kell, a lehetőségeket pedig bele kell szorítanod a hatékonyság bűvkörébe. Ilyen tapasztalatokkal gazdagodtunk a negyeddöntő során. Nyilván a csalódottság bennem van, de gratulálok a csapatomnak és a Csíkszeredának is, megérdemelten jutottak tovább.”

Erste Liga, 2022. márc. 10., csütörtök.
Adorján: 87,1% (Szamankov)
K
Bálizs: 89,8% (Farkas R.)
Kubát, Salló, Sofron, Stach, Szkacskov
1
Pozsgai, Macaulay, Dansereau, Galoha, Schlekmann
Milam, O'Connor, Becze, Taratuhin, Lapenkov
2
Garát, Tóth G., Ádám, Molnár, Stevens
Kuljas, Gecse, Rokaly Sz., Péter B., Részegh
3
Klíma, Csollák, Kreisz, Izacky, Tóth R.
Farkas T., Papp, Reisz, Casaneanu, Rokaly N.
4
Pápa
Rossi Enrico, Hozó Levente
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:34 SCC Szkacskov Stach Salló
1-1 04:01 BJA Schlekmann Macaulay Molnár
1-2 05:08 BJA Izacky Pozsgai Galoha
1-3 07:26 BJA Stevens Garát Izacky
2-3 17:31 SCC PP2 Lapenkov Kuljas Szkacskov
3-3 18:57 SCC Részegh Lapenkov Taratuhin
4-3 46:53 SCC Becze Kubát Lapenkov
4-4 52:18 BJA PP Pozsgai Dansereau Galoha
5-4 64:04 SCC Taratuhin Lapenkov
49 Kapura lövések száma 31
14 Kiállításpercek 8

Taratuhin egy pontos lövéssel zárta le a párharcot

 

Az SC Csíkszereda–MAC HKB Újbuda ötödik, egyben utolsó találkozójának videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum