FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 4-1

   

A miskolciak hiába játszottak újabb szoros mérkőzést a zöld-fehérekkel, a magyar bajnoki címvédő 4-1-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe.

Az FTC-Telekomnál visszatért Pavuk, ellenben Galántai hiányzott, míg a miskolciaknál Hajnik helyett Lövei játszott, valamint jégre lépett Illés és Pecsét. A mérkőzés elején a DVTK Jegesmedvék kettős emberelőnyben is játszhattak, de nem tudták megszerezni a vezetést. A kiegészülés után nem sokkal már a ferencvárosiak támadhattak fórban, majd Miskolci a hátrány végén kiugrott, de Arany védte a szólóját. A nyitó harmad közepén 4 a 4 ellen is jégkorongozhattak a csapatok, de az első gól végül teljes létszám során született meg: a vendégek kiegészülésének pillanatában Kóger érkezett jók a korongra egy Duschek-védés után. A 15. percben már 2-0-ra vezetett az FTC-Telekom, miután Kulmala korongot szerzett a támadó harmadban, lőtt, a játékszer védhetetlenül váltott irányt egy miskolci korcsolyán. A játékrész végén a DVTK emberelőnyben szépített, Walker keresztpasszát Seto lőtte be.

Másfél perc telt el a középső felvonásból, amikor Duscheken túljutott a korong, de a gólvonalon nem, ezt a videobírózás is megerősítette. A nyitó harmad büntetésözöne után a másodikban igencsak nem ítéltek büntetést, ám amikor a meccs 33. percében Nagy Gergő kihagyta a szólóját, utána szabálytalankodtak vele. A középső játékrész hazai fölényéről sokat elmond a 21-5-ös kapura lövési mutató.

A harmadik húsz perc áthúzódó miskolci emberelőnnyel indult. A piros-fehérek küzdöttek az egyenlítésért, lendületüket egy pályáról kilőtt korong miatt kapott kiállítás törte meg. Az FTC-Telekom élt az emberelőnnyel, egy teljesen kijátszott akció végén Kóger zárta góllal a korongjáratást. Az 55. percben Tóth Gergő egy pontos fonáklövéssel 4-1-re módosította az állást.

Az FTC-Telekom 4-1-re nyert és 4-1-es összesítéssel elődöntőbe jutott.

ftcmis_20220309MA1_1188

fotó: FTC-Telekom

Ezt az álmot most nem álmodjuk tovább

   

Így látták az edzők az FTC és a DVTK ötödik meccsét.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna, picit talán lassú volt. De ez valahol érthető is egy olyan meccsen, ahol le lehet zárni a szériát, ez sosem könnyű. Azt mondják, mindig az a legnehezebb meccs, amin le lehet zárni egy sorozatot, ez pedig egy picit látszódott az elején rajtunk. Utána szerencsére tudtunk lőni két gólt az első harmadban, ami kicsit megnyugtatott minket. A második harmadban megint eldönthettük volna a mérkőzést, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki öt az ötben, jobbak voltunk az ellenfélnél, többet birtokoltuk a korongot, több helyzetünk volt. A helyzetek viszont megint kimaradtak, volt egy kis déja vu érzés… Bíztunk abban, hogy a harmadik harmadban ezeket a helyzeteket be fogjuk lőni, mert ha nem, az visszafele sülhet el, megbosszulhatja magát. Szerencsére úgy jöttünk ki, hogy a helyzeteket belőttük, abszolút kontrolláltuk a játékot, és úgy gondolom, nem férhet kétség ahhoz, hogy a jobb csapat jutott tovább.”

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Ha nagyon tárgyilagos szeretnék lenni, akkor azt mondanám, megint olyan hibákat követtünk el, amik nem férnek bele ebbe a történetbe. De ha egy kicsit a színfalak mögé nézünk, akkor ezeknek az okát megtalálhatjuk. Nagyon sok sérüléssel, sok viszontagsággal küzdünk folyamatosan, pláne a szezon vége felé. Az, hogy ezek a hibák jönnek, mind a mentális fáradtságra vezethetőek vissza. Rossz döntéseket hozunk koronggal, korong nélkül, rosszul passzolunk, nem jó megoldást választunk. Ezek egy ilyen mérkőzésen, vagy sorozatban nem férnek bele. Négymérkőzéses szériából érkeztünk az ETO ellen, azt is tudjuk, hogy a top két hátvédünk sérült. Menet közben az utolsó ETO elleni mérkőzésen Kevin Wehrsnek elszakadt a külső keresztszalagja, Szirányi Bencének a csuklószalagja nem túl jó. Olyan háttérinformációk ezek, amiket nyilván nem szerettünk volna menet közben megszellőztetni, nehogy emiatt valami hátrány érjen minket. Úgy gondolom, ideig-óráig ezeket tudtuk kezelni, de nyilván ez nagyobb terhet rótt azokra a játékosokra, akik játszottak. Az, hogy a fiataljaink így helyt tudtak állni egy Ferencváros ellen, az példaértékű, ezekkel a tapasztalatokkal ők is és mi is sokkal gazdagabbak lettünk és előrébb vagyunk. Ezt az álmot most nem álmodjuk tovább, bár szerettük volna ezt a mérkőzést is hazavinni, de ettől függetlenül, ha a szezont kellene értékelnem, az a fajta előrelépés, amit tettünk, és az a fejlődés a szezon folyamán, amit elértünk, mindenképpen bizalomkeltő és nagyon örülök neki. Boldog vagyok, hogy egy ilyen csapatot vezettem, mindenki egytől egyig beállt a sorba, csinálta a dolgát. Az, hogy a Ferencvárost elég komoly kihívás elé tudtuk állítani, sok mindent elmond, pláne annak tükrében, hogy ennyi dologgal küzdöttünk a háttérben, nem volt egyszerű. Nyilván hozzátartozik, hogy volt egy remek kapusteljesítményünk, ami meccsben tudott minket tartani, de a többiek is ugyanúgy hozzátették a magukét. Mondhatnám azt,  hogy maradéktalanul elégedett vagyok, de az akkor lennék, ha a bajnoki döntőben találkoznánk… De azt hiszem, ez a csapat képes lehet arra, hogy a jövőben előrelépjen, és megfeleljen ennek a kihívásnak.”

Erste Liga, 893 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Kocsány, Muzsik.
Arany: 95,8% (Nagy K.)
K
Duschek: 91,1% (Kiss B.)
Hegyi, McFadden, Nagy G., Kulmala, Tamminen
1
Kiss R., Wehrs, Walker, Parnham, Seto
Karmeniemi, Seregély, Pavuk, Fowlie, Tóth A.
2
Vojtkó, Hadobás, Galanisz, Mattyasovszky, Galajda
Bohunicky, Boros, Kóger, Hajós, Somogyi
3
Szirányi, Farkas O., Elgestal, Miskolczi, Lövei
Bán, Sarcia, Farkas L. S., Roczanov, Tóth G.
4
Illés, Pecsét, Szabad, Ritó, Farkas M.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:54 FTC Kóger Nagy G. Tamminen
2-0 14:30 FTC Kulmala
2-1 17:17 MIS PP Seto Walker Elgestal
3-1 49:28 FTC PP Kóger Nagy G. Tamminen
4-1 54:24 FTC Tóth G. Tóth A. Hegyi
45 Kapura lövések száma 24
10 Kiállításpercek 8

Tóth Gergő fonákkal emelte be a korongot a vas alá

 

Az FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék negyeddöntő utolsó meccse több mint három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum