MAC HKB Újbuda–SC Csíkszereda 2-5

   

Az újbudaiak ezúttal nem tudták megtréfálni a Csíkszeredát, a címvédő nyerte a szép gólok meccsét, és közel került a továbbjutáshoz.

Győztes csapaton ne változtass – tartotta magát az ismert mondáshoz a MAC HKB, ugyanazokkal a sorokkal kezdtek az újbudaiak, mint az 5-2-es hétfői siker alkalmával. A vendégeknél Kuljas eltiltása miatt Salló lett Kubat bekkpárja, és bekerült a meccskeretbe Farkas. Fél perc után Djumicot állították ki, Lapenkovnak volt is lehetősége, de Bálizs védett. Aztán a Csíkszereda fogyatkozott meg, ám ezzel a MAC HKB nem tudott élni. Djumic előtt adódott nagy helyzet, ám túl közel került Adorjánhoz, már nem tudott lőni. Egyenlő létszám mellett a címvédő volt aktívabb, és a 9. percben meg is tudta szerezni a vezetést: a kapu mögül Sofron hozta el a korongot, Kubathoz passzolt, aki egy csel után a rövidbe bombázott. A Sportklub maradt lendületben, de Bálizs védte Taratuhin lövését, majd Részegh és Rokaly Szilárd okoztak veszélyt, azonban túljátszották a helyzetet. A harmad végén Galoha betörése után jártak közel az egyenlítéshez a hazaiak.

A második felvonás is a lett légiós lehetőségével indult, a kéken szerzett korongot, de nem tudott túljárni Adorján eszén. A 24. percben Klima szabálytalankodott gólhelyzetben, a büntetőt O’Connor, egy szép csel után lőtte be. Mindössze 13 másodperc után szépített a MAC HKB, az aranysisakos Schlekmann elé került a korong, és takarásból remek csuklómozdulattal lőtt a kapuba. Egy percen belül azonban a Sportklub visszaállította a kétgólos különbséget, miután Rokaly Szilárd megforgatta Macaulay-t, és kilőtte a hosszút. A negyedik szeredai gólra sem kellett sokat várni, a 29. percben Szkacskovtól kapott nagyszerű passzt az üresen fellépő Kubat, és második találatát szerezte a bekk. A harmad második felében is biztosan őrizte előnyét a címvédő, limitálta a hazai lehetőségeket.

Az utolsó harmadra megélénkült a játék. A MAC HKB kivédekezett egy hátrányt, majd csodaszép góllal csökkentette a különbséget a 47. percben: Kreisz jól szúrta ki a kapu előtt Dansereau-t, aki láb közötti passzal játszotta meg Schlekmannt, a 20 éves támadó pedig közelről betalált. Másfél perc múlva viszont válaszolt a Sportklub, hasonlóan remek találattal, Stach és Szkacskov összjátékát az orosz fejezte be. A gól után Dóczi és Láday verekedett össze, így mehettek rögtön zuhanyozni. A hajrá is nyílt sisakos hokit hozott, az újbudaiak bátran mentek előre, ezáltal pedig a szeredaiaknak is több lehetőségük volt kontrázni, de újabb gól már nem esett.

A Csíkszereda javított a hétfői vereség után, 3-1-re vezet, és csütörtökön hazai közönség előtt harcolhatja ki a továbbjutást.

Fotó: Mudra László - MAC

Fotó: Mudra László / MAC HKB

A lehetőségek száma eggyel csökkent

   

Edzői nyilatkozatok a MAC HKB–Sportklub meccs után.

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „Sokkal többet próbáltunk meg támaszkodni a képességeinkre és a tehetségünkre, mint azt kellett volna. Nyilván ezekkel rendelkezünk, de az az igazán sikeres csapat, amely a munka részével hozza ki magából ezeket a dolgokat. Hogyha vannak helyzetek egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Csíkszereda, és ezeket nem tudod kihasználni, nem tudsz élni velük, nehéz dolgod lesz. Nyilván olyan sok minden nem változott hétfő óta, ugyanúgy hármat kell nyernünk, csak a lehetőségek száma eggyel csökkent. Az utolsó 10 percben azért megmutattuk, hogy mi ezt akarjuk, és ha így fogunk nekiállni a következő meccshez, akkor nem hiszem, hogy bármiféle problémám lehet majd.”

Rico Rossi vezetőedző, Csíkszereda: „Emeltük a szintet, de mindkét csapat sokkal fizikálisabban játszott. Ugyanazt láttam, mint a korábbi meccseken: szoros, kiegyensúlyozott játékot, és aztán egy törést az egyik csapat számára. Szerencsére ez a MAC-nál jelentkezett most előbb.”

Erste Liga, 1023 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Vincze, Vincze.
Bálizs: 89,8% (Farkas R.)
K
Adorján: 92,9% (Szamankov)
Pozsgai, Garát, Dansereau, Galoha, Schlekmann
1
Kubát, Salló, Sofron, Stach, Szkacskov
Macaulay, Tóth G., Ritter, Molnár, Djumic
2
Milam, O'Connor, Becze, Taratuhin, Lapenkov
Dóczi, Csollák, Kreisz, Izacky, Tóth R.
3
Láday, Gecse, Rokaly Sz., Péter B., Részegh
Ádám, Tóth P. N., Klíma, Pápa, Stevens
4
Farkas T., Papp, Reisz, Casaneanu, Rokaly N.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Rossi Enrico, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:28 SCC Kubát Sofron Stach
0-2 23:57 SCC PS O'Connor
1-2 24:10 BJA Schlekmann Dansereau Molnár
1-3 25:07 SCC Rokaly Sz. Részegh Péter B.
1-4 28:54 SCC Kubát Szkacskov Sofron
2-4 46:25 BJA Schlekmann Dansereau Kreisz
2-5 47:54 SCC Szkacskov Stach Salló
28 Kapura lövések száma 49
31 Kiállításpercek 27

Dansereau háttal állva, láb között adott gólpasszt

 

A MAC HKB–Sportklub videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum