Két meccset nyert a MAC és a KMH

   

Seregély Míráék nem jutottak döntőbe az NCAA-ben.

EWHL

Sűrű hete volt a MAC Budapestnek. Csütörtökön a Bolzanóval játszott a magyar bajnok, és 4-1-es győzelemmel tért haza. Rónai Alexandra már 36 másodperc után betalált, majd Garát-Gasparics Fanni, Iveta Klimásova és Gondos Tamara is eredményes volt, fél óra alatt már megnyugtató előnybe került a magyar együttes. A Bolzano a hajrában tudott szépíteni. Két nappal később a Salzburgot látta vendégül a MAC, és 4-3-ra nyert. Rengeteg kiállítással tarkított meccs volt, előfordult, hogy négy MAC-os ült a büntetőpadon. A budapestieknek sokkal több lehetőségük volt, de a Salzburg nem hagyta magát leszakítani. Az 54. percben kettős fórban egyenlítettek az osztrákok, ám erre is volt még válasza a MAC-nak, Kathryn Kennedy döntött. Taylor Baker duplázott, Rónai és Gasparics pedig két asszisztot osztott ki. A hét zárása már nem sikerült, a MAC vasárnap 2-1-re kikapott a Vienna Capitalstól. A szépítő gólt Rónai szerezte a 47. percben, de egyenlíteni már nem sikerült. A bécsieknél Jókai-Szilágyi Kinga négyszer lőtt kapura, pontot nem szerzett.

A címvédő KMH Zeltwegben találkozott a kazah Ajszulu Almatival, és 6-1-re nyert. Carly Bullock mesterhármast szerzett, Huszák Alexandra 2+1-gyel, Tóth Enikő három assziszttal zárt.Vasárnap a KMH 9-0-ra verte a Salzburgot otthon. Már gyorsan megnyugtató előnybe került a címvédő, és fokozatosan növelte a különbséget. Huszák 3+1-gyel fejezte be a meccset, Bullock kétszer talált be, Dabasi Réka pedig négy asszisztot jegyzett. A KMH az élen áll 36 ponttal, ugyanannyi pontja van, mint a három meccsel többet játszó Viennának, míg a MAC 35-tel a harmadik.

DEBL

Az osztrák ligában a KMH II hátrányból fordítva 3-2-re nyert Grazban, a győztes gólt az 51. percben Farkas Nikolett szerezte. Egy nappal később az újbudaiak 2-1-re kikaptak a Villachtól. A MAC 6-0-ra, az FTC 5-0-ra verte a Linz együttesét.

U25

Az A osztályban még egyik elődöntő sem zárult le. Az FTC két győzelemmel egyenlített a FOX elleni párharcban. A KMH és a MAC Marilyn csatája 1-1-re áll. A B osztályban a DHK, az Angels és a Hatvan már továbbjutott, a White Sharks és a Rampage párharca 1-1-re áll.

Légiósok

A svéd elitligában a Göteborg 5-0-ra kapott ki a HV71-től utolsó alapszakaszmeccsén, Horváth Imolának egy lövése volt. Az együttes az utolsó, osztályozót játszik majd a bentmaradásért.

Az amerikai egyetemi ligában a Maine nem jutott be a konferencia döntőjébe. Seregély Míráék 3-1-re kaptak ki a Northeasterntől.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum