Corona Brassó–Gyergyói HK 1-5

   

Chris Bodo villámgyors duplájával végig vezetve behúzta a harmadik mérkőzést is a Gyergyó.

A vezetőedzők mindössze egy helyen változtattak a második mérkőzéshez képest, Polc helyére Tőke Zoltán került be a brassói kapuba. Az első perc az aranysisakos Bodoról és a Gyergyói HK-ról szólt: 50 másodpercet követően Kozma lövése jött ki a brassói portásról, Bodo tette be a kipattanót, majd a középkezdésből szintén ő korcsolyázta le Williamst és értékesítette ziccerét fonákkal. A hidegzuhanyból lassan ocsúdott a Wolves, emberelőnyben például elcserélte magát Dave MacQueen együttese. A GYHK nem lassított a tempón, Tranca és Vincze Péter révén közel jártak az újabb gólhoz. A 14. percben Schaber ütközte le Trancát, Vincze védte meg csapattársát, a kakaskodásból a gyergyóiak jöttek ki jobban, két percig emberelőnyben játszhattak. Feszült volt a meccs, felesleges szabálytalanságok és oda-ütések jellemezték mindkét csapatot. A játékrész hajrájában újfent emberelőnybe került a GYHK: Bodo, Császár, Vincze Péter volt a korong útja, a szemet gyönyörtető figura végén már 0-3 állt az eredményjelzőn.

A második harmad elején emberelőnyből zárkózott a Brassó, a másik aranysisakos Valchar sem akart lemaradni kollégájától, takarásból lőtte el a korongot Rinne mellett, 1-3. Ez a játékrész egyértelműen a hazaiaké volt, Huard helyzeténél nagyot védett a finn hálóőr, a Brassó hosszabb periódusokra letáborozott a vendég harmadban. Újabb gólt mégsem ők szereztek, hanem a semleges harmadban korongot szerző Szigeti, akit nem támadtak meg a behátráló hazai védők, így közelről kilőtte a felsőt, 1-4. Továbbra is támadásban maradt a Brassó, Hunt és Zagidullin helyzeténél is észnél kellett lennie Rinnének.

A harmadik játékrész sokáig eseménytelenül telt, a hazaiak próbálták a gyergyói harmadban tartani a korongot, de gólfelelőseik nem igazán kerültek veszélyes helyzetbe. A másik oldalon kontrákkal operált a GYHK, Szabó Krisztián ziccerét védte Tőke. Az 52. percben tovább növelte előnyét a Gyergyószentmiklós, Orban pókhálózta ki a felső sarkot emberelőnyből. Az utolsó percben Vincze Gergő és Williams vezették le a feszültséget, majd még két verekedést tört ki a jégen. Több találat már nem esett, Rinne és a gyergyói védelem ezúttal is egy gólon tartotta ellenfelét.

A Gyergyói HK 5-1-re nyerte a harmadik mérkőzést Brassóban, így összesítésben 3-0-ra vezet a párharcban, kedden akár ki is söpörheti ellenfelét.

bragye-20211107174346_IMG_3461

fotó: Corona Brassó

Az első két lövésből gól lett

   

Edzői értékelés a Brassó–GYHK után.

Dave MacQueen vezetőedző, Brassó: „Mindhárom meccs rosszul kezdődött a számunkra. Úgy éreztem, hogy készen állunk, de az első két lövésből gól lett. Az ellenfél jó csapat, és a kapusuk tette őket egy igazán jó csapattá.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyó: „Igazi playoffmeccs volt, fizikális játékkal, sok érzelemmel. Köszönjük a szurkolóknak, hogy mellettünk álltak. Jól kezdtünk, végig jól védekeztünk a kapunk előtt, és a kapusunk is elképesztő volt.”

Erste Liga, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Kövesi.
Tőke: 80,8% (Polc)
K
Rinne: 97,0% (Demeter)
Boriszenko, Csernyuk, Valchar, Machala, Gliga
1
Kozma, Haaranen, Császár, Orban, Bodó
Williams, MacDonald, Schaber, Huard, Zagidullin
2
Saari, Fejes, Sárpátki, Vincze P., Tranca
Raszulov, Bors, Molnár Zs., Gajdó B., Hunt
3
Imre, Ferencz Csibi, Benedek, Péter, Vincze G.
Gajdó T., Buda G., Vasile N. R., Kovács, Vasile A.
4
Györfy, DiDiomete, Silló, Szabó, Szigeti
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:50 GYE Bodó Kozma Haaranen
0-2 01:02 GYE Bodó Orban Haaranen
0-3 18:14 GYE PP Vincze P. Császár Bodó
1-3 23:15 BRA PP Valchar Molnár Zs. Hunt
1-4 34:14 GYE Szigeti
1-5 51:01 GYE PP Orban Haaranen Császár
33 Kapura lövések száma 26
37 Kiállításpercek 31

Bodo 12 másodperc alatt lőtt két gólt

 

A Brassó–Gyergyói HK meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum