DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 3-1

   

A hatalmas napot kifogó Duschek kapus és a triplázó Elgestal vezetésével a miskolciak elintézték, hogy a széria visszatérjen a fővárosba.

A hazaiaknál Szirányi bekkpárja ezúttal Farkas Olivér volt a harmadik sorban, Illés és Lövei hiányoztak, a ferencvárosiak változatlan összeállításban léptek jégre. Fegyelmezetten kezdtek a csapatok, felesleges kockázatot a tétnek megfelelően egyik fél sem vállalt az elején. Kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, az első harmad minimális ferencvárosi fölénnyel ért véget, de a hazai kontrák is folyamatos veszélyt hordoztak magukban: Galanisz és némi meglepetésre a védő Vojtkó jártak élen a miskolci helyzetekben. A két kapus, Duschek és Arany egyaránt remek napot fogott ki, magabiztosan álltak a lábukon. A középső játékrészben aztán egyértelműen a miskolci portás remeklésére volt szükség a gólnélküli döntetlen tartásához. Előbb egy áthúzódó előnyben őrizte meg kapuját, majd az idő előrehaladtával Tóth Gergő önzetlen passza után, Roczanov óriási helyzeténél védett bravúrral. Nem sokkal később Fowlie is ziccert rontott, majd McFaddennek sem sikerült bevennie a kaput, a mérkőzés derekán pedig második hátrányát is kivédekezte a DVTK nagy erőket mozgósítva. A brutális vendégfölény ellenére (a kapura lövések tanúsága alapján a második harmadban 6:24) mégis a Jegesmedvék szerezték meg a vezetést a 36. percben. Seto és Kóger kakaskodása után páros kiállításuk nyomán 4 a 4 ellen küzdöttek a felek, Elgestal és Galajda mentek el kettő az egyben, a svéd csatár végig nézte társát, de végül a lövést választotta – ez bizonyult a jó döntésnek, pontos korongját Arany nem tudta védeni. Újabb Duschek-bravúrok után a széria során először fordulhattak előnnyel a záró harmadra a borsodiak, az egygólos fór, a kapus és a védelem pedig a záró játékrészben is kitartott. Mi több, 8 perccel a vége előtt Kärmeniemi vesztett könnyelműen korongot saját harmadában, a szerzett pakkot Galajda hanyagul visszatette Elgestalnak, aki felvágta a rövidbe, megduplázva ezzel góljait és csapata előnyét. Öt és féllel a vége előtt aztán Kärmeniemi javított, a finn bekk kékvonalas bombája egy bulielhozatal után lejött az így is 98%-kal záró Duschekről, Tóth Gergő találta meg a korongot és szépített közelről. Az egyenlítést az időkérés és a kapuslevitel sem hozta meg, sőt, a felszabadító Elgestal egy másodperccel a vége előtt megcsinálta a mesterhármast üres kapura. A miskolciak így szépítettek a negyeddöntőben – a széria egészét tekintve abszolút megérdemelten –, a párharc tehát jövő szerdán biztosan visszatér a Tüskecsarnokba.

dvtkftc

fotó: DVTK Jegesmedvék

 

Még nyitott ez a párharc

   

Így látták az edzők a DVTK–FTC negyedik meccsét.

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „A szombati nap tanulságaiból sokat merítettünk. Megfogalmaztuk, hogy sokkal jobban kell kontrollálni a meccset érzelmileg és játékban is. Szombaton sokat adtunk a Fradinak, most ez kevesebbszer történt meg, amikor pedig megtörtént, akkor volt egy kivételes kapusteljesítményünk hátul. Folyamatosan tartott minket és kritikus pillanatokban is állta a sarat. Mindenki a szívét és lelkét beleadta a játékba. A vezetés birtokában próbáltak minket kizökkenteni a meccsből, de okosan játszottunk. Az utolsó gól csak hab volt a tortán és fokozta a hangulatot. Nagyon örülök neki, hogy ilyen sokat dolgoztunk ezért a győzelemért. Még nyitott ez a párharc, még akkor is, ha nagy előnyben van az ellenfél. Nem lesz könnyű dolgunk a Tüskecsarnokban, de tudjuk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy sikeresek tudjunk lenni.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Ugyanilyen szoros volt minden egyes meccsünk ebben a szezonban. Tudtuk nagyon jól, hogy ez az utolsó lehetősége a DVTK-nak, hogy visszajöjjön a szériába. Nagyon vesztenivalójuk nem volt és tudtuk, hogy az életükért fognak küzdeni, ami azt gondolom, hogy látszódott is. Ennek ellenére jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, csak nem lőttük be őket. Gólra játszák a jégkorongot és a helyzetek, lövések alapján jók voltunk, csak ezek kimaradtak. Ezen kell javítani a következő mérkőzésre.”

Erste Liga, 720 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Molnár, Pálkövi.
Duschek: 97,9% (Kiss B.)
K
Arany: 90,5% (Nagy K.)
Kiss R., Wehrs, Walker, Parnham, Seto
1
Karmeniemi, Seregély, Nagy G., Kulmala, Tamminen
Vojtkó, Hadobás, Galanisz, Mattyasovszky, Galajda
2
Hegyi, McFadden, Hajós, Fowlie, Tóth A.
Szirányi, Farkas O., Elgestal, Miskolczi, Hajnik
3
Bohunicky, Boros, Kóger, Galántai, Somogyi
Szabad, Ritó, Farkas M.
4
Bán, Sarcia, Farkas L. S., Roczanov, Tóth G.
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 35:22 MIS Elgestal Vojtkó Duschek
2-0 52:10 MIS Elgestal Galajda Miskolczi
2-1 54:37 FTC Tóth G. Karmeniemi Bohunicky
3-1 59:59 MIS EN Kiss R. Walker Wehrs
22 Kapura lövések száma 48
8 Kiállításpercek 8

Így jutott mesterhármasig Elgestal

 

A vasárnapi DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum