Nagy meglepetésekkel indult az U21-es rájátszás

 

Három felsőházi csapat is vereséggel indította a negyeddöntőt, csak a DHK tudott nyerni.

U21

Az U21-es bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén a második kiemelt Ifj. Ocskay Gábor NJA az Újpesti JA-t fogadta. A székesfehérvári csapat az Erste ligás Titánokra támaszkodik, ennek ellenére egy másik játékosról szóltak az első percek: az újpesti felnőttek között a Sportklubnak is betaláló Simon Péter előbb emberelőnyből, majd egyenlő létszám mellett is betalált Horváth Dominiknak, 4 perc után 0-2 állt az eredményjelzőn. A második harmad elején Fekete Alex szépített, majd a 37. percben Szkakodub révén egyenlíteni is tudott az IOGNJA. A harmadik harmadban nem esett gól, a hosszabbításban egy áthúzódó emberelőnyből Balázsi Márton talált be, így az Újpesti JA 3-2-es eredménnyel elvitte az első mérkőzést Székesfehérvárról. A lila-fehérek bravúrjából alaposan kivette részét Papp Áron, aki 94,9%-kal védett.

A címvédő DVTK Jegesmedvék Akadémia sem tudta megtartani pályaelőnyét az alsóházból érkező Budapesti JA ellen. A miskolciaknál több Erste Liga-játékos hiányzott, míg a vendégek számíthattak több felnőtt bajnokságban pallérozódó játékosukra is. A 19. percben Ravasz Csanád szerezte meg a vezetést a BJA számára, majd féltávnál Csollák Márkó duplázta meg a vendég előnyt. A harmadik játékrészben Makai Miklós, Molnár Bálint és Varga Kaden is betalált Timo Keppo csapatából, a DVTK szépítő gólját Mattyasovszky Gergely szerezte. Farkas Roland 96,7%-kal védett, a Budapesti JA pedig 5-1-es győzelmet aratott Miskolcon.

A felsőházból negyedik helyen érkező Vasas a B csoportot megnyerő Győrt fogadta. Az első harmadban a győri Trubacsov gólját Horácskó Márk egyenlítette ki, majd a 31. percben Lévai Norbert újfent a vendégeket juttatta előnyhöz. Az 57. percben Horácskó ismét betalált, de mégsem következhetett hosszabbítás, mert 58:43-nál a Győr harmadszor is megszerezte a vezetést: Korotajev talált be a remekül védő Remete Gergőnek. Az utolsó másodpercben Mesterházy Bálint üres kapura állította be a 4-2-es végeredményt.

Az alapszakaszgyőztes DHK volt az egyetlen csapat, amely meg tudta őrizni pályaelőnyét, Alekszej Koszourov tanítványai 9-1-re ütötték ki a 12 mezőnyjátékossal érkező Dunaújvárosi Acélbikákat. A találkozó első gólját még a dunaújvárosi Popov lőtte, de még az első harmadban megfordította az eredményt a Debrecen. Mihalik András és Szmirnov mesterhármast jegyzett, mellettük még Szabó Kornél, Bartók András és Révész Levente talált be, Antek Tamás 22 lövést védett.

A két győztes mérkőzésig tartó negyeddöntők második találkozóit szerdán rendezik.

U18

Az ifjúsági bajnokságban az osztrák EBJL-től búcsúzó magyar csapatok a B1 csoportban versenyző csapatokkal osztályozó párharcot vívtak a rájátszásba jutásért. Az EBJL-playoffról egy hajszálnyival lemaradó Vasas oda-vissza verte az FTC-t. Az EBJL alsóházában szereplő DHK szintén kétszer verte a KMH-t, a Budapesti JA is kettős győzelemmel jutott túl a Lehelen. Csupán egy alulról érkező gárda tudta magát kvalifikálni az ifjúsági bajnokság rájátszásába: a B1 csoport másodikja, a Győr oda-vissza verte a Kárpáti Farkasokat.

Az osztályozó mérkőzésekkel kialakult a rájátszás mezőnye: három EBJL-negyeddöntőben érdekelt csapat (Ifj. Ocskay Gábor NJA, Újpesti JA, DVTK Jegesmedvék Akadémia), a B1 csoport győztese (Székelyföldi JA), a négy osztályozó párharc győztese (Vasas, DHK, Budapesti JA, Győr). Az ifjúsági bajnokság rájátszása akkor indul, ha az utolsó magyar együttes is befejezte EBJL szereplését: erre  lehetőség legkorábban március 16-án lenne, ami az IOGNJA illetve DVTK Jegesmedvék esetleges döntős szereplése esetén március 25-re tolódhat.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum