Linz?Hydro Fehérvár AV19 3-6

 

A fehérváriak győztek Linzben, így továbbra is versenyben vannak az alapszakasz második helyéért.

A hazaiak előtt adódott az első helyzet, a megpattanó korong a felső hálóra hullott, onnan sikerült eltakarítani. Az első gólt viszont a fehérváriak lőtték: a 7. percben szépen járt körbe a korong, Petan az alapvonalról rásuhintotta, Egger kapus szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába rúgta a játékszert (0-1). A harmad derekán egyenlített a Linz: lefordulás után kettő az egy ellen jöhettek Tirronen kapuja felé, Kristler önzetlenül passzolt, Pelletiernek már könnyű dolga volt (1-1). A 15. percig volt döntetlen a mérkőzés. Ekkor Sarauer elhozta a bulit a támadó harmadban, Dahlroth otthagyta Mihálynak, aki távolról bombázott a hálóba (1-2). A hajrában sikerült tovább növelni az előnyt: egy saját harmadból szépen felépített támadás végén Petan passzolt az üresen maradt Bartalishoz, aki túljárt Egger eszén (1-3). A Volán jól sáfárkodott helyzeteivel, 14-8-ra nyerte a kapura lövéseket és magabiztos előnnyel várhatta a folytatást.

A 24. percben kiküzdött góllal jött közelebb a házigazda: Gaffal szerzett korongot a saját harmadában, lerázta őrzőjét, majd Campbellel is eredményesen harcolt, az előtte maradó korongot pedig ellőtte Tirronen mellett (2-3). Ettől nem változott meg a meccs képe, továbbra is fehérvári ütőkön táncolt a korong, bár igazán nagy helyzetek nem adódtak Háriék előtt. Shaw agresszív letámadása meghozta az első emberelőnyt, elvette a pakkot a bekkektől, csak szabálytalanul tudták legyűrni. Az emberfórból nem mindennapi körülmények között megszületett a Volán negyedik gólja: Campbell távoli lövése Egger lábai között mandinerezve átcsúszott a gólvonalon, Gregorc villámgyorsan visszakanalazta a kapus alá. A játékvezetők videóztak, majd megadták a találatot (2-4). A hajrában Rotter is begyűjtött egy kisbüntetést, ebből nem sikerült betalálni, de az osztrákoknak sem volt esélyük zárkózni. A Fehérvár megőrizte kétgólos előnyét a záró felvonásra.

A harmadik harmad eleje Kantoláról szólt, a hazaiak kanadai támadója előbb kiharcolt egy kiállítást Fournier-n, majd a kapu előtt megütötte Petant, egyből annulálva az emberelőnyt. Négy a négyben folytatódott a csata, a Linz becsülettel jött előre, de zárkózniuk nem sikerült. A 48. percben eldőlt a mérkőzés: Horváth Milán megtalálta a kapu előtt egyedül maradt Hárit, aki másodjára áttuszkolta a korongot a gólvonalon (2-5). Az 53. percben kirobbant a feszültség a játékosokból, több páros is összekapaszkodott. A játékvezetők tanácskoztak, Nilsson két percet kapott, Rotter ötöt és emellett mehetett az öltözőbe, számára befejeződött a mérkőzés. Az 56. percben ebből a fórból is betalált a Volán: Magosi a kapu mögül passzolt Shaw-hoz, aki kapásgólt lőtt (2-6). A véghajrában Kristler még helyre tett egy kipattanót, amivel beállította a végeredményt (3-6).

A Hydro Fehérvár könnyedén győzött a tabella utolsó helyén álló Linz otthonában és továbbra is versenyben van az alapszakasz második helyéért.

lnzavs-linz

fotó: EHC Linz (archív)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum