Titánok–DEAC 2-5

   

A fehérvári fiatalok hiába vezettek az első harmad után, a Magyar Kupa-győztes debreceniek fordítottak és söpréssel továbbjutottak a negyeddöntőbe.

Az edzők ezúttal is annak a két kapusnak szavaztak bizalmat, akik az előző két mérkőzésen is védtek, így Horváth és Hetényi állt a vasak között. A Titánoknál jégre lépett Szabó Péter, míg DEAC-nál visszatért Vokla, ellenben Sándor Bence nem játszott. A Titánok öt perc után megszerezték a vezetést: Csiszer lövését hiába védte Hetényi, Ambrus Csongor betalált a kipattanóból. Az első harmad folytatásában kimaradt két Titánok-emberelőny. A 24. percben egyenlített a DEAC, Kulesov volt eredményes közelről egy Horváth-védés után. Ezt követően a vendégek többször is közel jártak a fordításhoz, ez végül a 33. percben jött össze, amikor egy lendületes akció végén Novotny centerezését Turcotte lőtte be közelről. Pár perccel később már 3-1-re vezettek a debreceniek, Molnár zárt góllal egy akciót. A harmadik harmadban Kloz centerezését Turcotte tette be az első DEAC-fórban, majd a következő cívisvárosi emberelőny kimaradt, de nem sokkal a kiegészülés után Spirko is eredményes volt. A végeredményt Dudkin állította be egy pontos lövéssel.

A DEAC 5-2-re nyert, így 3-0-s összesítéssel behúzta a negyeddöntőbe jutásért zajló párharcot.

titdeb_220224_SAE_6655

fotó: Soós Attila/Titánok

A srácok emelt fővel járhatnak

 

Így látták az edzők a Titánok és a DEAC párharcát.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Ezen a meccsen erős első 10 percet mutattunk, azt játszottuk, amit szerettünk volna. A Debrecen ezek után felgyorsított és bekeményedett, majd a második harmadban meglőtték azokat a gólokat, amit mi a kapujuk előtt nem tudtunk. Minőségi lehetőségeink voltak az egész meccsen, de nem tudtuk belőni őket. Ez természetesen felemészti az energiát. Úgy érzem, hogy elfogyott a benzin a csapatból, a padunk nagyon rövid volt. Az egész párharcot hat védővel és három centerrel játszottuk végig. Minden tapasztalt taxisofőr tudja, ha elfogy a benzin, megállsz és tankolsz a benzinkúton. Sajnos ma nem volt kút a közelben. Összességében, ha egy csapat 3-0-ra nyer egy három nyert meccsig tartó párharcban, nem is kérdés melyik együttes a jobb. Nagyon büszke vagyok a csapatra és az útra, amit bejártunk. Ha valaki azt mondja szeptemberben, vagy novemberben, hogy közel leszünk a rájátszáshoz és kemény munkára kényszerítjük a Debrecent, elképzelhető, hogy orvosi kezelést tanácsolok neki. Most mégis itt vagyok, és nincs szégyenkezésre okunk. Ott hagytunk mindent a jégen, a srácok pedig emelt fővel járhatnak. Sikerült elérnünk, hogy a szurkolók és a média is beszéljen rólunk. Örülök az edzői stábnak, rengeteg időt és energiát fektettünk a szezonba, de végül a játékosok hozzák meg a döntést, hogy az edzők által mutatott úton járnak, vagy esetleg saját utat járnak. Örülök az egész társaságnak, ahogyan, mint egyén és sportoló fejlődtek és értek egész idényben. Amit kértünk tőlük, azt megtették és itt az eredménye. A vége persze keserű, mert ha valamelyik meccset meg tudtuk volna nyerni, talán ajtót nyithatott  volna egy meglepetés felé. Ez a sport, és remélem, hogy a vereség emlékeztetni fogja a fiatalokat, hogy mennyit kell hajtani és küzdeni, hogy elérd az álmod. Remélem, ez a projekt sok jót tesz majd a jövőben Székesfehérvárnak és a magyar jégkorongnak egyaránt.”

György József, vezetőedző, DEAC: „Az első harmadban vezetni tudott a Titánok, de mondtam a srácoknak, hogy teljesen nyugodt vagyok. Két-három jó helyzetünk volt az első harmadban is. Volt bennünk energia és jó dolgokat csináltunk. A második harmadban 75 százalékban uraltuk a játékot és az történt a jégen, amit szerettünk volna.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 498 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Árkovics, Kövesi.
Horváth: 88,6% (Belomojev)
K
Hetényi: 93,9% (Gönczi)
Dolinar, Mingazov, Lundin, Ambrus Cs., Krasnican
1
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Dalecky
Kóger, Reiter, Alapi, Keceli-Mészáros, Dudkin
2
Kloz, Vokla, Turcotte, Novotny, Sági
Farkas, Molnár G., Jábor, Mayer, Nagy
3
Sándor F., Bogesic, Borbát, Mazzag, Kozma
Szabó P., Nochta, Dézsi, Csiszer, Fekete
4
Jakabfy, Almási, Berta, Molnár D.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:00 FHA Ambrus Cs. Csiszer Reiter
1-1 23:17 DEB Kulesov Spirko Gőz
1-2 32:30 DEB Turcotte Novotny Sági
1-3 35:52 DEB Molnár D. Almási Berta
1-4 45:53 DEB PP Turcotte Kloz Klimek
1-5 53:09 DEB Spirko Kulesov Dalecky
2-5 59:33 FHA Dudkin Mingazov Molnár G.
33 Kapura lövések száma 44
4 Kiállításpercek 4

Így jutott negyeddöntőbe a DEAC

 

A csütörtöki Titánok–DEAC mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum