DEAC–Titánok 4-3

   

A Titánok kétgólos hátrányból nagyot küzdve hosszabbításra mentették a mérkőzést, ám Kulesov gólja a debreceniek javára döntött a hirtelen halálban.

A vezetőedzők változatlan összeállításban küldték jégre csapataikat, a hazai kapuban ezúttal is Hetényi, míg a vendégeknél Horváth Dominik kezdett. A 4. percig kellett várni az első nagyobb helyzetig, Lundin nem járt sikerrel. A DEAC szép lassan átvette a kezdeményezést, de Alapi kontrája során a Titánok is közel álltak a gólszerzéshez. Egy hazai eladott korong után Dudkin is ziccerbe került, de társaihoz hasonlóan ő sem volt eredményes. Nem úgy mint Jábor Bendegúz, aki Reiter kék vonalas lövését követően második szándékból az üres kapuba húzta a korongot, 0-1.  A Titánok csak bő egy percig örülhettek, Almási remekül vette észre a másik oldalon érkező Berta Ákost, a csapatkapitány ziccerből egyenlített. A folytatásban emberelőnybe kerültek a fehérváriak, de Krasnicanék nem éltek vele.

A második felvonás Berta helyzettel indult, majd egy vendég kiállítással folytatódott. Az emberelőnyből nagyon közel járt a gólhoz a DEAC, de sem ebből, sem Kloz szólóját követően nem tudták bevenni Horváth kapuját. A harmad derekán Csiszer mutatott be szépségdíjas cseleket, hiába. A 31. percben megszerezte a vezetést a Magyar Kupa-győztes együttes: Kloz, Kulesov és Dalecky járatta egymás között ütőn és korcsolyán is a korongot, végül utóbbi húzta be azt az üresen maradt kapura, 2-1. A 36. percben már kettővel vezettek a vendéglátók, egy emberelőnyből Turcotte tálalt a középen várakozó Novotny elé, a cseh csatár nem hibázott, 3-1.

A harmadik játékrész Dalecky ziccerrel indult, Horváth a helyén volt. Ságit küldték ki akadályozásért, a speciális helyzetből Reiter átlövésével zárkózott egyre a Titánok, 3-2. A folytatást inkább mezőnyjáték jellemezte, majd a Titánok jutottak emberelőnyhöz, de nem ebből egalizáltak, hanem a kiegészülést követő támadásból: Farkas Botond a semleges harmadban elkorcsolyázott Turcotte mellett, majd lövése bepattant Hetényiről. A 20 éves hátvéd 100. Erste Liga-mérkőzésén első gólját szerezte, 3-3. A harmad végén letáboroztak a vendég harmadban a debreceniek, de Horváth kapus vezetésével kihúzták a Titánok, hosszabbításba torkollott a mérkőzés.

Az 5 az 5 elleni hosszabbítás mindössze 3 percig tartott, Dalecky szerzett korongot egy Titánok-hátvédtől a védekező harmadban, végigszáguldott a pályán, Kulesov elé tálalt, aki eldöntötte a mérkőzést. A DEAC hosszabbítást követően 4-3-ra nyert, így 2-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. Folytatás csütörtökön Székesfehérváron.

debtit_220222

fotó: DEAC

A fiúk nemcsak katonák voltak, de harcosok is

 

Így látták az edzők a DEAC és a Titánok találkozóját.

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: „Szorosabb lett a meccs, mint ahogy szerettük volna, de ez nem kell, hogy meglepjen minket, hiszen ahogy egy statisztika is mutatja, ha a bajnokság utolsó tíz mérkőzését vesszük figyelembe, a Titánok harmadik helyen lennének. Az elmúlt egy hónapban elkaptak olyan csapatokat, mint a Csíkszereda vagy a Gyergyó, tehát láthatjuk, hogy tudnak elég nagy kihívások elé állítani minket. 3-1-nél úgy éreztem, mi hoztuk őket vissza a mérkőzésbe azzal, hogy volt egy felesleges kiállításunk, amivel lendületet adtunk nekik. Büszkék lehetünk magunkra, hogy megnyertük.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „A mostani teljesítményünk sokkal jobb volt, mint a hétfői, de természetesen csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Mindentől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatomra, úgy gondolom, megmutattuk a karakterünket. Sajnos most sem tudtuk legyőzni Hetényit, habár szereztünk gólokat, de szükségünk lett volna még egyre. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. A fiúk nemcsak katonák voltak, de harcosok is. Nagyon büszke vagyok, hogy ezt a csapatot edzhetem.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 280 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Molnár, Vincze.
Hetényi: 89,3% (Gönczi)
K
Horváth: 90,5% (Szeles)
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Mazzag
1
Dolinar, Mingazov, Lundin, Ambrus Cs., Krasnican
Kloz, Jakabfy, Turcotte, Novotny, Sági
2
Kóger, Reiter, Alapi, Keceli-Mészáros, Dudkin
Sándor F., Bogesic, Borbát, Dalecky, Kozma
3
Farkas, Molnár G., Jábor, Mayer, Nagy
Sándor B., Almási, Berta, Molnár D.
4
Nochta, Dézsi, Csiszer, Fekete
György József, Kecskeméti Áron
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:39 FHA Jábor Reiter Mayer
1-1 11:42 DEB Berta Almási Kloz
2-1 30:04 DEB Dalecky Kulesov Kloz
3-1 35:40 DEB PP Novotny Turcotte Kloz
3-2 41:59 FHA PP Reiter Krasnican Lundin
3-3 51:02 FHA Farkas Nagy Molnár G.
4-3 63:20 DEB Kulesov Dalecky
43 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 4

Dalecky korongszerzése döntött Debrecenben

 

A hosszabbításban eldőlt DEAC–Titánok összecsapás találatai videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum