Chris Bodó: Az ötödik után csóváltam a fejem, vajon ez a valóság?

 

Páratlan bravúrt ért el Chris Bodó az alapszakasz utolsó, egyébként roppant izgalmas mérkőzésén: öt gólt szerzett a Ferencváros ellen hosszabbításban 7-6-ra elvesztett mérkőzésen.

Chris Bodó elmondta, erre még nem volt példa a karrierjében, de négyig sem jutott még korábban. Hozzátette, olyan jó a csapategység a Gyergyóban, hogy a rájátszásban is szép eredményt érhetnek el. ?Sosem lőttem még öt gólt egy meccsen, a legtöbb három volt. És nem is hallottam olyan játékosról, aki ötig jutott volna, legalábbis azokban a bajnokságokban, ahol játszottam. Azt hiszem, Schlekmann lőtt négyet a MAC-ban a tavalyi szezonban, ez ugrik be most hirtelen? ? mondta Chris Bodó megkeresésünkre, és jól emlékezett: a MAC akkor 18 éves játékosa 2020 szeptemberének végén a Ferencvárosnak vágott négy gólt. Sőt, akkortájt mások is így tettek: a csíkszeredai Becze Tihamér a Dunaújvárosnak, majd a Gyergyónak, Andrej Taratuhin az FTC-nek lőtt négyet, hogy aztán a Vasas játékosa, Bödök Bence szórjon négyet az Acélbikáknak 2021 januárjában.

De melyik volt a kedvenc az öt közül? ? kérdeztük. ?Nehéz kérdés. Nagyon fel voltam pörögve, miután belőttem a büntetőt. Lehet, hogy nem ez volt az öt közül a legszebb, de az érzés, miután belőttem, fantasztikus volt. Az edzőm, Szilassy Zoltán csak annyit mondott előtte: ?Bodó, menj, lőj még egyet!?, én meg szétrobbantam az önbizalomtól, ahogy odamentem a büntetőhöz.? Kíváncsiak voltunk, vajon érezte-e meccs közben, az első, a második, a harmadik gól után, hogy ez most egy különleges alkalom, ami talán szép folyamatosan még különlegesebbé alakulhat. Megvolt a flow? ?Igen, azt hiszem, végig éreztem ezt a flow állapotot. Sosem gondoltam volna, hogy öt gólt szerzek, nem számítottam rá, az ötödik után csóváltam is a fejemet, vajon ez tényleg megtörténik??

ftcgye_20220219PGY_6323

fotó: FTC-Telekom

Az öt gól előtt háromszor is Brance Orban adta a gólpasszt Chris Bodónak, egészen különleges jegyzőkönyvet produkált tehát a gyergyói első sor. ?Brance a legjobb barátom a jégen és azon kívül is, ő a legönzetlenebb játékos, akivel valaha játszottam. A játékérzékenysége és a passzolási képessége engem is jobb játékossá tesz, nem is kívánhatnék jobb sortársat és csapattársat magam mellé.? Chris Bodó szerint a meccs egyébként sikerülhetett volna jobban is a csapatnak, igaz, egy-két meghatározó játékos hiányzott a keretből. Rövid volt a kispad, ennek fényében rendben volt a játék, de nem volt elegendő a győzelemhez.

No, de mi a helyzet általánosságban a gyergyói csapattal? Az előző szezonokhoz képest eredményesebben szerepelt a GYHK az alapszakaszban, kicsin múlott a még előkelőbb szereplés. ?Nagyon szeretem ezt a csapatot és a csapattársakat is. Van pár nagyon jó karakterű játékosunk, akik ráadásul mindannyian nyerő típusok, nyerni akarnak. Erős csapatunk van, a siker kulcsa pedig az öltözői atmoszféra és hangulat. Egy-egy csapatban általában megvannak a klikkek, vagy akadnak olyan játékosok, akik nem nagyon állnak szóba másokkal. Nálunk ez nem jellemző, nagyon szoros a kapocs, mindenki kijön a másikkal. Azt hiszem, ez nagyon fontos a kémiához és a sikerhez. Most az első lépcsőfokra kell majd koncentrálnunk a playoffban, és magamat is beleértve egy kicsit jobban oda kell lépni. A rájátszás hangulata mindig más, mindenkinek megvan a maga szerepe és feladata. Ha ezt mindenki elvégzi, jó playoffot futhatunk. Negyedikek lettünk, így nem tudunk választani, de az biztos, hogy az érkező négy csapat mindegyike erős kerettel rendelkezik, egyáltalán nem lesz könnyű a playoff első köre? ? fogalmazott Chris Bodó, aki 30 meccsen 30 gólt szerzett az Erste Liga alapszakaszában, ezzel a bajnokság legeredményesebb játékosának mondhatja magát (mellette 35 gólpasszt is jegyez).

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum